18.3.2023 15:36

Ασφαλές το λιμάνι της Χίου για την ακτοπλοΐα λέει το πόρισμα του κλιμακίου του Υ.ΝΑ.

Μέσα στις επόμενες ώρες έκτακτη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής για να επανέλθουν τα πλοία στον κεντρικό λιμένα

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και παραδόθηκε από το κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νησί μας, το πόρισμα για την ασφάλεια του κεντρικού Λιμένα της Χίου έπειτα από τις δηλώσεις του κεντρικού λιμενάρχη Παντελή Βατούση, που είχαν ως αποτέλεσμα την βεβιασμένη μεταφορά της ακτοπλοΐας στη δυτική πύλη, τον λιμένα των Μεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη» το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, στο λιμάνι της Χίου δεν διαπιστώνονται ζητήματα ασφάλειας όπως ρηγματώσεις ή καθιζήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών της ακτοπλοΐας.

Την ίδια ώρα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου συνέταξε εισήγηση προς την Λιμενική Επιτροπή του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου που είναι και η καθ ύλην αρμόδια να λάβει αποφάσεις για την επαναλειτουργία του Λιμένα της Χίου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μέσα στις επόμενες ώρες και συγκεκριμένα στις 18:30 το απόγευμα, η Λιμενική Επιτροπή θα συνεδριάσει προκειμένου να παρουσιάσει το πόρισμα του κλιμακίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και να αποφασίσει την επαναφορά της ακτοπλοΐας στον κεντρικό λιμένα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ