17.3.2023 20:03

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την ασφάλεια στον λιμένα της Χίου

Πηγή φωτογραφιών: ΕΠΠΟΧΙ

Το Ειρηνοδικείο Χίου καλεί τον Κεντρικό Λιμενάρχη Παντελή Βατούση – Στο νησί το κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας – Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το πόρισμα

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Χίου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση, που παρουσίασε λειτουργικά ζητήματα του λιμένα ως σοβαρά ζητήματα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να ωθήσει μέσα σε μία νύχτα την ακτοπλοΐα στον λιμένα των Μεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ο κ. Λιμενάρχης κλήθηκε να στοιχειοθετήσει τα λεγόμενά του, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό εάν θα κληθούν και άλλοι εμπλεκόμενοι με το ζήτημα.

Στη Χίο κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας

Ταυτόχρονα με την παραπάνω εξέλιξη το απόγευμα της Παρασκευής 17/3 έφθασαν στη Χίο, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας, που συγκροτούν το κλιμάκιο ελέγχου της ασφάλειας του Λιμένα Χίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Τα μέλη του κλιμακίου, συνοδευόμενα από τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη και τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου Κυριάκο Ζωάνο, πραγματοποίησαν αυτοψία στον λιμένα με στόχο μέσα στο Σαββατοκύριακο να συντάξουν το πόρισμα, ώστε η ακτοπλοΐα να επιστρέψει στον κεντρικό λιμένα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ