1.4.2022 18:14

600.000 ευρώ για τη δημιουργία χώρου αναψυχής στα Λιβάδια

Ο αθλητικός χώρος στη Φάρκαινα

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Χίου, σήμερα δόθηκε η έγκριση δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή της ΠΕ Βορείου Αιγαίου για την εκκίνηση της διαδικασίας δημοπράτησης του σημαντικότατου έργου «Δημιουργία χώρου αναψυχής στην περιοχή Λιβαδίων» με προϋπολογισμό 600.000 €.

Ειδικότερα με το συγκεκριμένο έργο πνοής προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες που θα συντελέσουν στη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής:

1. Κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης. 

2. Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5. 

3. Παιδικές χαρές. 

4. Επίστρωση με ελαστικό χυτό συνθετικό τάπητα (ταρτάν). Ο χώρος περιμετρικά του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και των παιδικών χαρών θα χρησιμοποιηθεί ως στίβος για τρέξιμο. Προβλέπεται η επίστρωση του με χυτό ελαστικό συνθετικό τάπητα (ταρτάν) πάχους 13-15 χιλ. 

5. Εξοπλισμός Χώρου Αναψυχής.

6. Εργασίες Πρασίνου. 

7. Εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Η Σκοπιμότητα του Έργου: 

Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένα φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον με χώρους αναψυχής σύγχρονους, ασφαλείς και φιλικούς προς τον χρήστη, προσαρμοσμένους στον φυσικό και αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της περιοχής. Ειδικότερα, θα βελτιωθούν οι υφιστάμενες υποδομές και θα αξιοποιηθεί πλήρως και ο υπόλοιπος χώρος, ενώ θα αυξηθεί και η ασφάλεια στις παιδικές χαρές. Απώτερος σκοπός του είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, ενώ μέσα από την ανάπλαση του χώρου θα προσφερθεί μια θετική προοπτική σε βάθος χρόνου, για ολόκληρη την περιοχή.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ