10.7.2021 21:03

Κλάρα Καρατζάνου: Η πρώτη της Χίου με 19.395 μόρια μιλά στον «π»

Εκεί που όλα ξεκίνησαν, στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Χίου, ο «π» συνάντησε την πρώτη των πρώτων, την Κλάρα Καρατζάνου. Με 19.395 μόρια η Κλάρα ονειρεύεται να μπει στον χώρο της έρευνας.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μαζί με τους συμμαθητές της λόγω πανδημίας κατόρθωσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες:

«Στην αρχή ήταν δύσκολα όταν έκλεισαν τα σχολεία αλλά μετά είχα περισσότερο χρόνο για διάβασμα και ξεκούραση. Οι καθηγητές μου και η οικογένεια μου με βοήθησαν πάρα πολύ».

Οι δυσκολίες όμως δεν εμπόδισαν την Κλάρα να φτάσει στην επιτυχία. Με 20 στη Φυσική, 19,9 στη Χημεία, 19,4 στη Βιολογία και 18,1 Έκθεση συγκέντρωσε συνολικά 19.395 μόρια.

Το μάθημα που δυσκόλεψε περισσότερο την Κλάρα ήταν εκείνο της Έκθεσης καθώς όπως δήλωσε πρόκειται για ένα μάθημα «υποκειμενικό».

Η Κλάρα δεν στερήθηκε τον αθλητισμό, τον ελεύθερο της χρόνο ούτε τους φίλους της. Έτσι ερωτώμενη για το ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας απάντησε:

«Πιστεύω ότι χρειάζεται οργάνωση, μεθοδικό διάβασμα γιατί αυτό πιστεύω είναι το σημαντικότερο. Μάλιστα να προσπαθώ και από μόνη μου να μην τα περιμένω όλα από τους καθηγητές».

Η Κλάρα σκέφτεται το μέλλον της επιλέγοντας με την καρδιά της τον δρόμο της έρευνας. Η επιλογή της ως προς το αν θα ακολουθήσει την Ιατρική ή τη Βιολογία είναι ακόμα υπό σκέψη.

Η οικογένεια της Κλάρας ως κτηνίατρος ο μπαμπάς και ως οδοντίατρος η μητέρα της, την βοήθησαν να επιλέξει τον δρόμο της έρευνας με μοναδικό κριτήριο της, την αγάπη για το επάγγελμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ