14.1.2022 14:09

Γιορτή Τουρισμού η τελετή καθομολόγησης των πρώτων πτυχιούχων του χιώτικου τμήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Β.Κικκίλιας: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για ολόκληρη την Ελλάδα» - Θ. Σταυρινούδης: «Το τμήμα υπάρχει για εσάς»

Με χαμόγελα και αισιοδοξία για το τουριστικό και επιχειρηματικό αύριο του νησιού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης» η τελετή καθομολόγησης των πρώτων πτυχιούχων του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Εκτός από τα πτυχία στους αποφοίτους του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, δόθηκαν διπλώματα στους αποφοίτους του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΣΜ Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Επίσης ακολούθησε  η απονομή βραβείων στους αποφοίτους που αρίστευσαν.

Η τελετή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Πρυτάνισσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσής Βιτσιλάκη, παρουσία των μελών ΔΕΠ των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

"Διπλή γιορτή για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου"

Η Πρυτάνισσα, απευθυνόμενη στους αποφοίτους, στους γονείς και προσκεκλημένους αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας που, όπως είπε, αποτελεί διπλή γιορτή καθώς τιμήθηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Η ίδια μάλιστα τόνισε, την μάχη που έδωσαν καθηγητές προκειμένου να συσταθεί το τμήμα που πλέον έχει αποδειχθεί χρήσιμο για την κοινωνία αλλά και τον επιχειρηματικό και τουριστικό κλάδο.

Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας τόνισε, τη σημασία ύπαρξης Ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στον τομέα του Τουρισμού που, όπως ανέφερε, «αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και προσδίδει 1-4 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας» και προσέθεσε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση στη ζήτηση αγοράς εργασίας στον τομέα του τουρισμού και στα συναφή επαγγέλματα που εμπλέκονται με τον κλάδο.

Θ. Σταυρινούδης: «Το τμήμα υπάρχει για εσάς απόφοιτοι του Τμήματος»

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού, Θ. Σταυρινούδης ανέφερε ότι, η επανίδρυση του τμήματος το 2017 και η λειτουργία του δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση ωστόσο η σημερινή ημέρα αποφοίτησης ήταν ο βασικός στόχος.

Μάλιστα ο κ. Σταυρινούδης ανέφερε στην ομιλία του ότι, το τμήμα θα υπηρετεί την ανάπτυξη των ακαδημαϊκών πολιτών με στόχο την εξέλιξη του τόπου:

«Είμαστε εμείς για να υπηρετούμε την δική σας εξέλιξη και ανάπτυξη. Μέσα από την δική σας ανάπτυξη υπηρετούμε την ανάπτυξη του τόπου και της κοινωνίας… Είμαστε εδώ στην κοιτίδα των επιστημονικών και τουριστικών σπουδών στην Ελλάδα. Η επιστήμη του Τουρισμού ξεκίνησε από εδώ».

Τέλος ακολούθησε η απονομή βραβείων σε αριστούχους και η ορκωμοσία των αποφοίτων του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ "π" ΣΤΟ FACEBOOK

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ