5.12.2022 15:34

Έρμαιο της απραξίας τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Χίου – Βίντεο

Παρέμβαση Εισαγγελέα ζητούν οι γονείς με τον Δήμο Χίου να παραπέμπει στην Περιφέρεια για τη χρήση του «Γεώργιος Καλουτάς» για 5 χρόνια

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις ακατάλληλες συνθήκες κάτω από τις οποίες συνεχίζουν να στεγάζονται τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Χίου εξέφρασαν στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών οι γονείς των παιδιών αλλά και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Γιάννης Δαμίρης, επεσήμανε ότι, οι συνθήκες του σχολείου είναι παντελώς ακατάλληλες σημειώνοντας ότι τα 4 παιδιά του Νηπιαγωγείου και τα 29 του Δημοτικού Σχολείου συνωστίζονται σε έναν όροφο με 7 αίθουσες ενώ απαιτούνται 24 αίθουσες για τη διδασκαλία.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι οι γονείς έχουν αποταθεί και στον Εισαγγελέα προκειμένου να υπάρξει άμεση μεταστέγαση του χώρου.

Από την πλευρά του πάντως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ανέφερε ότι για ένα χρονικό διάστημα θα παραχωρηθεί επιπλέον χώρος στον 1ο όροφο του κτιρίου.

Παράλληλα θα υπάρξει διακήρυξη για εύρεση χώρου ενώ θα συσταθεί επιτροπή για αναζήτηση κατάλληλων χώρων.

Τέλος ο Δήμος θα επαναφέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο πρόταση για χρήση τμήματος του «Γεώργιος Καλουτάς» για στέγαση του Ειδικού Σχολείου Χίου για τουλάχιστον 5 χρόνια με την ελπίδα ότι αυτή η πρόταση θα τελεσφορήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ