8.2.2022 15:24

Το κυκλοφοριακό της πόλης θα τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου

Κάλεσμα προς την μαθητική κοινότητα απεύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλος Καλογεράκης προκειμένου να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο εφήβων την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου με θέμα «Το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης».

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση με μόνη διαφορά ότι στην ερχόμενη συνεδρίαση θα διαμορφωθεί και Προεδρείο τηρώντας τις προβλεπόμενες εκλογικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα οι μαθητές που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Προεδρείο θα έχουν τη δυνατότητα με ομιλίες τους, να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να εκλεγούν. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Παράλληλα στη συνεδρίαση θα συζητηθούν δυο θέματα τα οποία θα αφορούν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης. Τα θέματα αυτά σύμφωνα με τον κ. Καλογεράκη είναι υποθετικά αλλά αποτελούν αφορμή για συζήτηση.

Μελλοντικά ο κ. Καλογεράκης ελπίζει να συνεχίσουν οι συνεδριάσεις των εφήβων θέτοντας στο τραπέζι των συνεδριάσεων θέματα εκπαιδευτικά και κοινωνιολογικά που απασχολούν την νέα γενιά.

Τέλος, σκοπός, είναι οι έφηβοι να ζήσουν την εμπειρία των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την διαδικασία λήψης αποφάσεων και την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προεδρείου μέσα από δημοκρατικές αξίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ