4.2.2022 14:13

Συνέχεια στην πρωτοβουλία για Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων δίνει ο Π. Καλογεράκης

Η προ μηνός συνάντηση των μαθητών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία και τις παρεμβάσεις και του κου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας, άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Έγιναν γενικές αναφορές περί Δημοκρατίας, αλλά και ενημερωτικές νύξεις επί της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και έδωσε την ιδιαιτέρως σημαντική ευκαιρία σε όσους μαθητές της Β΄ Λυκείου συμμετείχαν, να βρεθούν στον κατ΄ εξοχήν χώρο δημόσιου λόγου αλλά και να εκφράσουν απόψεις σε κάποια συγκεκριμένα θέματα που τέθηκαν.

Ήταν εμφανές ότι οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν!. Τούτο όχι μόνο με χαροποίησε αλλά, κυρίως, μου δημιούργησε το αίσθημα της προσωπικής υποχρέωσης προς αυτήν την γενιά, να προσφέρει η Δημοτική Αρχή το κατά το δυνατόν μέγιστο, στον τομέα της ενημέρωσης και της κοινωνικοποίησης των συμμετεχόντων σε πολλά θέματα που αφορούν τον δημόσιο λόγο. Συνεπώς, θεωρώ πολύ χρήσιμο να συνεχιστεί αυτό που ονομάζουμε Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων με την προοπτική να πραγματοποιηθούν κατά το τρέχον διδακτικό έτος, με τα ίδια μέλη, μερικές ακόμα συνεδριάσεις σε πρωινά δίωρα, τα οποία θα καθορίζονται έγκαιρα, κατά περίπτωση , πιστεύοντας ότι θα υπάρξει η θετική ανταπόκριση εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και των σχολικών μονάδων

Η σχεδίαση και η στόχευση για αυτές τις συνεδριάσεις προβλέπει:

  • Να δοθεί η δυνατότητα στη νέα γενιά να καταθέσει προβληματισμούς και ανάγκες του Τόπου μας.

  • Να εξασκηθεί στη διαδικασία και στους τρόπους κατάθεσης αιτιολογημένων προτάσεων και απόκτησης εμπειριών στην συζήτηση αντιπαραθέσεων μέσω διαδικασιών χρήσεως του ορθού λόγου

  • Να αποκτηθεί εμπειρία λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου και να συμβάλει τούτο στην ανάδειξη, προσεχώς, έμπειρων πολιτών στα όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επισυνάπτεται σε ξεχωριστό έγγραφο την πρόβλεψη για ημερήσια διάταξη και κάποια θέματα, σε μορφή προβλημάτων, τα οποία θα τεθούν στην συζήτηση  κατά την προσεχή συνεδρίαση η οποία ορίζεται για την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022   και ώρα 11π.μ.  έως  1μ.μ.

 

Αρχείο PDF

Ημερήσια διάταξη 2ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων (ΑΑ)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ