16.12.2021 13:51

Μαθητές σε ρόλο ενεργών πολιτών στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ρόλο «δημοτικών συμβούλων» μετατράπηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης Λυκείων, με στόχο την ενημέρωση τους για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά την κατάθεση των προτάσεων τους για το Δημοκρατικό Πολίτευμα, τον Λαϊκισμό και την αρχή πλειοψηφίας.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από τους μαθητές παρευρέθηκαν  ο  Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δ/βάθμιας, Α.Ευαγγελινός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Καλογεράκης αλλά και οι καθηγητές των μαθητών.

Στο πρώτο μέρος ο κ. Καλογεράκης παρουσίασε τα όργανα διοίκησης, τα Νομικά Πρόσωπα και τις διευθύνσεις των υπηρεσιών και στο δεύτερο ακολούθησε η παρουσίαση των θεσμικών ρόλων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο όπως είναι το Προεδρείο, οι συνδυασμοί, οι κανονισμοί και ο έλεγχος των αποφάσεων.

Ωστόσο δεν έλειψαν και οι ερωτήσεις. Χαρακτηριστικά ένας μαθητής ρώτησε το Δήμαρχο, Στ. Κάρμαντζη "τι τον οδήγησε στο να γίνει Δήμαρχος;".  Ο ίδιος, απάντησε περιγράφοντας συνοπτικά την πορεία του από νεαρή ηλικία τονίζοντας ότι οι συνθήκες τις ζωής, των οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κάρμαντζης προέτρεψε τους μαθητές να ακολουθήσουν με πάθος το δρόμο που θα επιλέξουν χτίζοντας αξίες:

«Πιστέψτε στον εαυτό σας, στις δυνατότητες σας δε θα είναι εύκολα τα πράγματα στον στίβο της ζωής αυτό είναι ξεκάθαρο απλά δυναμώστε το μέσα σας, στηριχτείτε σε όλους εκείνους οι οποίοι αξίζουν πραγματικά».

Τέλος η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και συζήτηση μαθητών με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Καλογεράκη και τον Προϊστάμενο Β/βάθμιας, Α.Ευαγγελινό.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ