28.3.2023 12:27

Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ - Άκρως επικίνδυνοι Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή

Για δεύτερη φορά αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου, αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος Αμπαζή Γιώργο, Κυρίτση Αγλαΐα και τον επικεφαλής της ΛΑΣ και δημοτικό σύμβουλο Μάρκο Σκούφαλο, επισκέφθηκαν το 5o δημοτικό Σχολείο Χίου, για να ενημερωθούν από κοντά για πολλοστή φορά για τα χρονίζοντα προβλήματά του.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, στο εν λόγω σχολείο δεν έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα. Την ώρα μάλιστα, που προτεραιοποιούν να ρίχνουν άσφαλτο-της τάξης των 2-3 εκατομμυρίων ευρώ αντί να θωρακίζουν τα σχολεία- ελέω προεκλογικής περιόδου.

Οι ρωγμές από την προηγούμενη περίοδο που το ΚΚΕ είχε επισκεφθεί το σχολείο, έχουν μεγαλώσει. Δάσκαλοι και παιδιά έχουν στριμωχτεί στις εναπομείνασες τάξεις με εμφανές το αίσθημα ανασφάλειας. Η μόνη παρέμβαση των κυβερνώντων και της δημοτικής αρχής έχει περιοριστεί στα κοντέινερς και τα ΘΑ του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ξενάκη, που ως συνήθως, δύο χρόνια μετά τους σεισμούς αναγγέλλει ακόμα 1, 5 χρόνο για μελέτες! Αναγγελίες, με καθυστέρηση ακόμη ενός χρόνου όπου:

Σοβάδες έπεσαν από ταβάνια, αποκαλύφτηκαν διαβρωμένες κολώνες που βέβαια παραμένουν ως έχουν.

Κι όλα αυτά, αναμένοντας το καλοκαίρι να φτιαχτούν και αφού γίναμε ρεζίλι στο πανελλήνιο με την παρέμβαση Τσελέντη, που χαρακτήρισε το σχολείο "φέρετρο" με αναφορά σε "νέα Τέμπη".

Την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης του νέου κτιρίου που στεγάζονται με ενοίκιο οι υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου, αλλά και το Νηπιαγωγείο, έχει ειδοποιήσει τη δημοτική αρχή και τη διεύθυνση του σχολείου αρμοδίως, ότι προτίθεται να πουλήσει το κτίριο με , ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον των παιδιών και του σχολείου γενικότερα. Τους γνωστοποιεί επίσης ότι προτίθεται να πουλήσει και τον περιβάλλοντα χώρο τριών περίπου στρεμμάτων , που θα μπορούσε να επιλύσει μια και καλή το κοινό πρόβλημα και του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου.

Καμιά απάντηση φυσικά και κανένας προγραμματισμός πάνω σε αυτά τα ζητήματα αφού για το δίδυμο κυβέρνησης και δημοτικής αρχής η αντισεισμική προστασία των σχολείων, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του κόμματος, αποτελεί "ψιλά γράμματα". 

Προέχουν οι αναπλάσεις, τα φρου –φρου και αρώματα, τα ρουσφέτια και οι απευθείας αναθέσεις στους ημέτερους αντί να σκύψουν πάνω στα πραγματικά προβλήματα προστασίας της ζωής του λαού και των παιδιών του.

Τόνισαν ότι τα ίδια προβλήματα παιδείας και σχολικής στέγης αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά του Αιγαίου με την κυβέρνηση και τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να αναγγέλλουν έργα και μελέτες εκατομμυρίων για δρόμους, λεωφόρους και τη δήθεν πράσινη ανάπτυξη, αλλά όχι για τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες που έχει ο τόπος μας και οι πολίτες μας. Γι αυτό και δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην τουριστική προβολή, την ώρα που όλα τα σχολεία χρήζουν άμεσων επεμβάσεων.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να μπουν μπροστά μαζί με τους γονείς για την επίλυση των προβλημάτων τους και την προστασία της ζωής τους και των μαθητών τους και όλα αυτά ενόψει των εκλογών να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και αγώνα. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι δίπλα τους για να μπουν οι ανάγκες μας στο προσκήνιο και ως προτεραιότητα και όχι τα κέρδη των λίγων.

Το κράτος για άλλη μια φορά είναι «αναποτελεσματικό» όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής μας και αποτελεσματικό σε κονδύλια, χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ