1.3.2018 11:21

Στο υπουργείο Παιδείας το θέμα με τη γραμματειακή υποστήριξη των Δημοτικών

Επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας καθώς και στους Χιώτες βουλευτές, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης, Στ. Κάρμαντζης, για την λήξη των οκτάμηνων συμβάσεων εργαζομένων γενικών καθηκόντων στα Δημοτικά Σχολεία της Χίου. Στην επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα :

«Στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε, λήγουν οι οκτάμηνες συμβάσεις εργαζομένων γενικών καθηκόντων στα Δημοτικά Σχολεία της Χίου.  Υπογραμμίζω ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κατά το διάστημα της εργασίας τους υποστήριξαν πολύπλευρα τη λειτουργία των σχολείων και το εκπαιδευτικό έργο.  Η επικείμενη αποχώρησή τους θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική λειτουργία, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς με καθήκοντα που δεν έχουν σχέση με το κύριο έργο τους.

Θεωρούμε ότι σε πρώτη φάση είναι απολύτως αναγκαία η παράταση των συμβάσεων τους μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Ωστόσο η αναγκαιότητα υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου (διοικητική κ.ά) μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά μονάχα με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό γενικών καθηκόντων, με δεδομένη την μέχρι σήμερα προσφορά τους».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ