15.11.2023 17:09

Πρώτες αρρυθμίες στη νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Μαλαφή - Βίντεο

1,5 μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της, η πληροφόρηση που θα οδηγήσει στην ομαλή μετάβαση ακόμα αγνοείται

Άγνοια και έλλειψη πληροφόρησης επικρατεί σε τοπικό επίπεδο, σχετικά με την οργάνωση, λειτουργία και σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής, η οποία σε λιγότερο από δύο μήνες θα αναλάβει τα καθήκοντά της.

Τη στιγμή που στα γειτονικά νησιά, οι νέοι δήμαρχοι έχουν εγκατασταθεί στα δημαρχεία προχωρώντας σε σειρά ενημερωτικών συσκέψεων με τα στελέχη τους που θα βρεθούν σε θέσεις ευθύνης, στη Χίο η εικόνα είναι τελείως διαφορετική.

Έτσι πέρα από το γεγονός της ανάληψης της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών από τον Δημήτρη Πατελίδα, κάτι που αποκάλυψε ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ξενάκης και της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Καθημερινότητας από τον κ. Δημήτρη Αυγερινό, επί του παρόντος δεν έχει γίνει τίποτα άλλο γνωστό.

Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά ειδικά στο κομμάτι των Οικονομικών αφού μέχρι στιγμής ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπελέγρης, δεν έχει έρθει σε επαφή με κανένα στέλεχος της νέας δημοτικής αρχής προκειμένου να τον ενημερώσει για τον υπό σύνταξη προϋπολογισμό ή το θέμα των ανταποδοτικών τελών, τα οποία θα πρέπει άμεσα να ψηφιστούν πριν το τέλος του έτους.

Να σημειωθεί ότι για παράδειγμα στον γειτονικό Δήμο της Μυτιλήνης, ο νέος Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας, έχει ήδη εγκατασταθεί στον Δήμο σε γραφείο που του έχει παραχωρήσει ο απερχόμενος δήμαρχος Στρατής Κύτελλης, ώστε αφενός να ενημερώνεται, αφετέρου να αποφασίζει από κοινού με την απερχόμενη δημοτική αρχή, τα όσα από 1/1/2024 θα κληθεί να εκτελέσει.

Επί του παρόντος πάντως, στελέχη της νέας δημοτικής αρχής, σημειώνουν στον «Π» ότι η όποια ολιγωρία, θα αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας, αφού ο σχεδιασμός για τον Δήμο Χίου τρέχει και σύντομα θα ξεκινήσει να υλοποιείται.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ