21.4.2021 21:59

Νομικό αγώνα κατά του Υπουργείου Μετανάστευσης ξεκινά ο Δήμος Χίου για το Θόλος

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην σκιά των αποκαλύψεων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου μεταφέρθηκε η συζήτηση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θόλους μετά τις αποκαλύψεις της επιτροπής αιρετών και κατοίκων ότι όλη η έκταση που διεκδικεί το Υπουργείο Μετανάστευσης δεν αποτελεί δημόσια έκταση αλλά δημοτική έκταση ήδη από το 1927.

Ο εισηγητής του θέματος Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε εκτενώς στα έγγραφα που συγκέντρωσε η Επιτροπή και που αποδεικνύουν ότι η απόφαση χωροθέτησης κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη είναι, μιας και η έκταση που δηλώνει το Υπουργείο ότι χωροθετεί τη δομή είναι ξεκάθαρα αμφισβητούμενη.

Στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αλλά και ο Δήμαρχος Χίου επεσήμαναν την ακαταλληλότητα του Θόλους για τη δημιουργία δομής, με τον Μανώλη Βουρνού να χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη έκταση «φιλέτο» του Δήμου,  επισημαίνοντας ότι ο μόνος δρόμος για τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας είναι η νομική προσφυγή.

Ωστόσο προβληματισμό δημιούργησαν τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Βεργίνα ότι έχει πληροφόρηση ότι η έκταση που διεκδικεί το Υπουργείο είναι κατοχυρωμένη στις δημόσιες εκτάσεις ήδη από το 1980.

Στην τελική απόφαση του κειμένου, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης αποστολής εξωδίκου εντός λίγων ημερών και η κλιμάκωση των νομικών κινήσεων ώστε να «παγώσει» ο σχεδιασμός του Υπουργείου.

Παράλληλα αντιπροσωπεία του Δήμου θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα νομικά κωλύματα που έχει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης, αφού η υπερδομή θα χρηματοδοτούνταν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ