21.4.2021 12:45

Στον "αέρα" ο σχεδιασμός Μηταράκη για το Θόλος

Δέσμευσε έκταση την οποία παρουσίασε ότι ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο ενώ ανήκει στον Δήμο Χίου

Σε μία σημαντική αποκάλυψη, η οποία ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στον σχεδιασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης στο Θόλος, προχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΣυμμαΧία Αξιών» Κώστας Τριαντάφυλλος στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου Τοπικών Συμβουλίων και Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Τριαντάφυλλο η συγκεκριμένη έκταση που παρουσίασε ο Νότης Μηταράκης ως έκταση του Δημοσίου αποτελεί έκταση της Κοινότητας Συκιάδας, η οποία έχει δηλωθεί και στο κτηματολόγιο και η οποία είναι προς εκμετάλλευση από την ενιαία σχολική επιτροπή του Δήμου Χίου.

"Η συγκεκριμένη έκταση ανήκε από το 1927 στην επιτροπή δημοσίων ορθοδόξων σχολείων της Χίου, υπήρξε έκθεση κτηματολογίου του 1962 με τοπογραφικό της Τ.Κ. Συκιάδας, εκδόθηκε απόφαση του Νομάρχη Χίου το 1991 που διαπίστωσε ότι το ακίνητο που χωροθετήθηκε η υπερδομή ανήκε στην εφορεία σχολείων του Δήμου Χίου και τέλος ο Δήμος Χίου πριν μερικούς μήνες με ένορκη βεβαίωση του κοινοτάρχη Συκιάδας έχει κτηματογραφήσει στο σύνολό της την περιοχή 900+ στρέμματα ως ιδιοκτησία του, έχει λάβει ΚΑΕΚ και τέλος εκδόθηκαν οι δασικοί χάρτες από τους οποίους προκύπτει ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν είναι δασική και άρα το Δημόσιο δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία πάνω σε αυτή", ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα λάβει απόφαση προκειμένου να κινηθεί νομικά εναντίον του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων πάντως για το αν θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή γνώριζε ότι η έκταση ανήκει στον Δήμο Χίου και άφησε το Υπουργείο Μετανάστευσης να προχωρήσει, ο κ. Τριαντάφυλλος σημείωσε ότι τα στοιχεία δόθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και άρα η δημοτική αρχή γνώριζε εξ αρχής.

Ως προς τα επόμενα βήματα ο Κ. Τριαντάφυλλος σημείωσε ότι θα πρέπει να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης ενώ θα πρέπει να υπάρξει και νομική προσφυγή εναντίον όσων υπέγραψαν την παραχώρηση μίας έκτασης που δεν ανήκει στην εταιρεία ακινήτων του δημοσίου στο Υπουργείο Μετανάστευσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ