28.12.2023 14:19

Με εξπρές διαδικασίες και απευθείας ανάθεση η τοποθέτηση κοντέινερ στο 3ο Γυμνάσιου Χίου- Βίντεο

Μέσω της Οικονομικής Επιτροπής στο παρά ένα της λήξης της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχή η προμήθεια ύψους 300.000 ευρώ

Λύση μέσω νομοθετήματος της προηγούμενης Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, επιχειρεί να δώσει ο Δήμος Χίου, στο ζήτημα της μεταστέγασης των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Χίου σε κοντέινερ.

Όπως επεσήμανε ο απερχόμενος Δήμαρχος, η απερχόμενη δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από τα ζητήματα ασφάλειας που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα μέσω της πλατφόρμας Webex, είχε προνοήσει για τη συνολική ανακατασκευή του 3ου Γυμνασίου Χίου, με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα σχολείο στο οποίο δεν έχει γίνει καμία απολύτως παρέμβαση επί 55 ολόκληρα χρόνια.

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε συνολικές πιστώσεις ύψους 1,65 εκ. ευρώ μέσω του ταμείου αλληλεγγύης του Υπ. Μετανάστευσης. Ήδη η στατική μελέτη είναι έτοιμη και μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται και η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, που θα επιτρέψει στη συνέχεια την έναρξη των εργασιών μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς», εξήγησε ο κ. Δήμαρχος.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε»

Έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, αφού όπως είπε υπάρχει αγωνία και ανασφάλεια, σε σύσκεψη που προηγήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αποφασίστηκε η άμεση μετεγκατάσταση των μαθητών σε κοντέινερ που θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Το συνολικό κόστος, σύμφωνα με τον ίδιο, ανέρχεται σε 300.000 ευρώ για 13 κοντέινερ, χρήματα τα οποία θα διατεθούν από τις πιστώσεις για το μεταναστευτικό.

«Με δική μου εντολή, το θέμα θα εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία θα δεσμεύσει το συγκεκριμένο ποσό για την προμήθεια, με αποτέλεσμα στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη συγκεκριμένη προμήθεια υποχρεωτικά», εξήγησε ο κ. Κάρμαντζης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ