13.8.2019 13:36

Με 3 αντιπεριφερειάρχες και πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου η Χίος

Ανοιχτή πρόταση Μουτζούρη σε Παντελή Βρουλή να αναλάβει τη θέση του προέδρου του σώματος που για πρώτη φορά δίνεται στο νησί μας

Τις προθέσεις του απέναντι στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά σε ότι αφορά την αναβαθμισμένη παρουσία της Χίου στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο διασαφηνίζει σε ανακοίνωσή του ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.  

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι προτίθεται να αναθέσει σε εκλεγέντες της Χίος τις εξής θέσεις:

  • Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.)
  • Γεωγραφικού Αντιπεριφερειάρχη (ως ο νομός απαιτεί)
  • Δύο Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών (Θ.Α.)

«Στην σημαντικότατη θέση του Προέδρου του Π.Σ.,  η οποία για πρώτη φορά θα ανατεθεί σε εκπρόσωπο της Χίου, θα τοποθετηθεί σε ένδειξη αναγνωρίσεως ο πρώτος σε αριθμό ψήφων υποψήφιος μας στο σύνολο   Βόρειο Αιγαίο. Η μία θέση Θ.Α προορίζεται για εκλεγέντα συνεργαζόμενης παρατάξεως.

Η ανάθεση σε 4 εκπροσώπους της Μυροβόλου θέσεων υψηλής ευθύνης συνιστά διπλασιασμό τους σε σχέση με την σημερινή κατάσταση (1 Γ.Π. + 1 Θ. Π.)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Μουτζούρης.

Της συγκεκριμένης ανακοίνωσης είχε προηγηθεί διαβούλευση κατά την οποία οι Σύμβουλοι της Μυτιλήνης προέβαλαν σθεναρή αντίσταση να παραχωρήσουν την προεδρία του Σώματος στη Χίο, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη θέση πρέπει να ανήκει στο μεγαλύτερο νησί της Περιφέρειας.

 Με συμμετοχή Χριστόφα;

Σύμφωνα με πληροφορίες του "π" έχει ήδη κλειδώσει η σημαντική συνεργασία με τον συνδυασμό Χριστόφα, με αποτέλεσμα να δοθεί ακόμη μία θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη στη Χίο που θα επιλεγεί από την παράταξη της αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά σε αυτή την περίπτωση αναμένουμε να δούμε ως θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ή τον Χριστόφορο Κριμιζή ή τον Στέλιο Καμπούρη. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ