7.8.2019 10:14

Κυβερνησιμότητα και παραμύθια της Χαλιμάς από τη ΝΔ για τις αντιδραστικές αλλαγές στους δήμους και περιφέρειες!

Κάθετα αντίθετοι με τις αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ στους δήμους και τις Περιφέρειες εμφανίζεται με ανακοίνωσή της  Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου. Σε αυτήν αναφέρει:

«Αυτές τις μέρες , παρακολουθούμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ με νομοθετικές παρεμβάσεις  , να στρέψει σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση το οικοδόμημα του νόμου «Κλεισθένη», που ισχυροποιούσε ακόμα περισσότερο την πρόσδεση των δήμων και Περιφερειών στην κρατική διοίκηση.

Από την πρώτη στιγμή σημειώναμε για το νόμο Κλεισθένη ότι προβλέπει την παραπέρα περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες και προωθεί την αύξηση της τοπικής φορολογίας.
Ενισχύει τις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)
Ανοίγει διάπλατα το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις βασικών τομέων όπως στη διαχείριση των σκουπιδιών, τη διαχείριση των υδάτων, τη διαχείριση του αποχετευτικού συστήματος και των βιολογικών καθαρισμών.
Ενισχύει την πρακτική της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών πράγμα που σημαίνει ότι η λογική κόστους- οφέλους θα διέπει τη λειτουργία τους με επιβάρυνση των δημοτών.
Διατηρεί και επεκτείνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στους εργαζόμενους στους Δήμους και τις Περιφέρειες γεγονός που σημαίνει υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και παραχώρηση περισσότερων υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Είναι φανερό ότι γίνεται πιο αντιδραστικό-αντιλαϊκό το περιεχόμενο των Δήμων και Περιφερειών ώστε να υπηρετεί καλλίτερα την κερδοφορία των  επιχειρήσεων και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Το μόνο θετικό ήταν τα άρθρα για την απλή αναλογική που αντιπροσώπευαν τη μεγαλύτερη αναλογικότητα της ψήφου, αλλά από μόνα τους δεν ήταν αρκετά να φέρουν την άνοιξη.Ακόμα και αυτό ,με θράσος, η κυβέρνηση της ΝΔ,, το ΚΙΝΑΛ και διάφοροι νυν και πρώην δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε ρόλο λαγού, προσπαθούν να μας πείσουν πως βάλλει κατά της «κυβερνησιμότητας», προκρίνοντας καλπονοθευτικά συστήματα για να βρίσκονται με μεγαλύτερη ευκολία στο σβέρκο μας.

Απόδειξη , ότι η κυβέρνηση της ΝΔ , αφήνει άθικτο όλο το οπλοστάσιο του Κλεισθένη και κλείνει όποια χαραμάδα αντιπροσωπευτικότητας υπήρχε στο όνομα να αποφευχθεί η ακυβερνησία, λες και τη χωρίζει  κάτι ουσιαστικά στους δήμους και περιφέρειες με τις δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ τη στιγμή που όλοι μαζί προσκυνούν και υπηρετούν την ΕΕ και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Άλλωστε στην ΚΕΔΕ όλα αυτά τα χρόνια μαζί στήριξαν Καποδίστρια. Καλλικράτη και Κλεισθένη. Οι πρόθυμοι της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, βρίσκονται στη βουλή για το νομοθέτημα της κυβέρνησης ως κλακαδόροι της.  Για ποια ακυβερνησία λοιπόν μιλούν; Προφάσεις εν αμαρτίαις!

Δυστυχώς έγκαιρα είχαμε μιλήσει και για τη σχετικότητα των ελάχιστων θετικών, όπως η απλή αναλογική και για την προοπτική να συνθλιβούν οι τοπικές κοινωνίες με την αφαίρεση των όποιων αρμοδιοτήτων τους ή με την παροχή αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους. Γι αυτό και ως Λαϊκή Συσπείρωση εκεί που το επέτρεπαν οι συσχετισμοί στις τοπικές κοινότητες , κατεβήκαμε με το ψηφοδέλτιο αγώνα , γνωρίζοντας τι ακολουθεί από δω και μπρος και γυρίζοντας την πλάτη στις φλυαρίες περί ακομμάτιστων.

Η σημερινή επίθεση της ΝΔ με τη στήριξη και του ΚΙΝΑΛ, αλλά και την άσφαιρη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλοιώνει τη λαϊκή ψήφο, ξεγυμνώνει την επίφαση της δημοκρατίας τους  και εκβιάζει καταστάσεις.

Αφαιρεί από τις κοινότητες και τους ελάχιστους πόρους που θα παρείχε και πάλι  το δημοτικό συμβούλιο και μέσα από χίλια κύματα.

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι από οποιαδήποτε θέση και να βρεθούμε θα αποτελέσουμε τη λαϊκή αντιπολίτευση.Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι και στη Χίο η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κάτι να προσφέρει προς όφελος του λαού, το αντίθετο μάλιστα και ότι η ψήφος των Χιωτών εγκλωβίστηκε στην πλειοψηφία του στις δυνάμεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα χειρότερα έρχονται, η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εδώ και θα δώσει όλες της τις δυνάμεις στην οργάνωση της λαϊκής πάλης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ