9.8.2019 19:04

Ξεκίνησαν οι μετεκλογικές γκρίνιες στην «Πρωτοβουλία»

Άλλα λέει ο επικεφαλής άλλα τα μέλη της παράταξης για την συνεργασία με τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την «επιτυχημένη» συνταγή του 2014, που συνέτεινε εκτός των άλλων στην ήττα του 2019, να απομονώσει και να θεωρήσει ως σώμα της «Πρωτοβουλίας» μόνο όσους εκλέχθηκαν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να ακολουθήσει ο απερχόμενος Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς σε ότι αφορά στο ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας με τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

Οι δύο συνδυασμοί ήδη από την δεύτερη Κυριακή των εκλογών βρίσκονταν αρκετά κοντά, με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο να κάνει πρώτος το βήμα και να προτείνει σε στελέχη της «Πρωτοβουλίας» όπως ο νυν αντιδήμαρχος Γιώργος Μπελέγρης αλλά και σε άτομα που δεν εκλέχθηκαν όπως ο Ιάκωβος Αμύγδαλος, ο  Παντελής Νεαμονίτης και ο Αλέκος Αντωνίου να αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα Δημοτική Αρχή.

Κι ενώ οι προτάσεις του Σταμάτη Κάρμαντζη ήταν γνωστές εδώ και καιρό στον συνδυασμό Βουρνού, η δημοσιοποίησή τους με τα αντίστοιχα ονόματα από το Politischios.gr έφερε σχετική αναστάτωση στο στρατόπεδο Βουρνού με τον ίδιο να συγκαλεί σύσκεψη το μεσημέρι της Πέμπτης 8/8 των εκλεγμένων της Πρωτοβουλίας.

Ναι μεν συνεργασίες αλλά…

Λίγο αργότερα η «Πρωτοβουλία» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωνε την πρόθεση συνεργασίας της με τον συνδυασμό Κάρμαντζη, σημειώνοντας όμως ότι τα πρόσωπα θα τα ορίσει εκείνη και όχι ο νέος Δήμαρχος.

Ξέχασε σε ποιους απευθύνεται

Το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα είναι το γεγονός ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος, που αναδείχθηκε τρίτος στις εκλογές παρότι το 2014 είχε κερδίσει με μία σαρωτική νίκη τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη, απέκλεισε από τη σύσκεψη της Παρασκευής τα εν ενεργεία στελέχη της «Πρωτοβουλίας» που όμως δεν εκλέχθηκαν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά παρόλα αυτά έδωσαν τη μάχη δίπλα στον Μανώλη Βουρνού.

Υπό αυτή την έννοια πάρθηκε μία απόφαση η οποία όμως είναι κενή περιεχομένου αφού οι Ιάκωβος Αμύγδαλος, Παντελής Νεαμονίτης και Αλέκος Αντωνίου αφενός απομονώθηκαν, αφετέρου δεν συγκαταλέγονται στους εκλεγμένους της παράταξης του Δημάρχου και συνεπώς οι ίδιοι θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα δεχθούν την πρόταση του Σταμάτη Κάρμαντζη και όχι ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Η δυσαρέσκια για τους χειρισμούς Βουρνού, επεκτείνεται και εκτός πρωτοκλασάτων στελεχών, που σημείωσαν στον «π» ότι η «Πρωτοβουλία» έπαψε να υφίσταται ως ενεργή παράταξη με την ευρεία έννοια του όρου, δηλαδή της συναντίληψης και συναπόφασης από την επομένη κιόλας των εκλογών, κάτι που είχε επαναληφθεί και το 2014 όταν ο τότε νέος Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς αποκόπηκε από την παράταξή του την οποία επιχείρησε να αναστήσει ανεπιτυχώς λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Η μοναδική περίπτωση που ο Μανώλης Βουρνούς είναι σε θέση να αποφασίσει για την τύχη του είναι ο νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Μπελέγρης στον οποίο έχει προταθεί από τον Σταμάτη Κάρμαντζη η σημαντική θέση του προέδρου της «ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.».

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ