12.1.2022 17:22

Κοντά στην υλοποίηση του δημοτικού κυνοκομείου ο Δήμος Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σειρά υποχρεώσεων για τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς

Στις νέες αλλαγές που προκύπτουν από το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ζώα συντροφιάς αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ι. Ντομάτας τονίζοντας την σημασία τήρησης των νέων νόμων που θα τεθούν σε ισχύ στο 100% από την 1η Μαρτίου  του 2022.

Πλέον οι ιδιοκτήτες οφείλουν να ακολουθήσουν κατά γράμμα τον νέο νόμο ο οποίος έχει στόχο να διασφαλίσει την ευζωία των ζώων αλλά και τον περιορισμό αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Ντομάτας ανέφερε ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο πολίτης τα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού καλώντας τους, να σταθούν δίπλα στο «πολύτιμο έργο» όπως ανέφερε των Φιλοζωικών του νησιού.

Ερωτώμενος ο ίδιος για την προσπάθεια του Δήμου ο κ. Ντομάτας διαβεβαίωσε ότι και ο Δήμος οφείλει μεταξύ άλλων να περιθάλπει, να περισυλλέγει, να στειρώνει και να τοποθετεί τσιπ αδέσποτα ζώα.

Ως πρωταρχικός στόχος παραμένει για το Δήμο Χίου, η δημιουργία ενός δημοτικού κυνοκομείου που σε αυτό το στάδιο σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία έχει βρει σύμφωνα με τον ίδιο τον κατάλληλο χώρος:

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προκάτοχο μου τον κ. Κλιαμενάκη και την υπηρεσία, οι οποίοι είχαν κάνει μια πολύ σοβαρή δουλειά. Έχουμε μπει σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο. Βέβαια αυτό που έχει αλλάξει είναι το σημείο διότι αυτό που είχαν δηλώσει με τον παλιό νόμο δεν ήταν εφικτό. Εμείς βρήκαμε ένα καινούργιο σημείο, το οποίο είναι πολύ καλύτερο γιατί είναι κοντά στην πόλη».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Ντομάτα, ο συγκεκριμένος χώρος πληροί τις προϋποθέσεις ως προς τη χρήση γης αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η κατάσταση σε ότι αφορά τα αδέσποτα ζώα στο Δήμο Χίου σύμφωνα με τον ίδιο είναι καλή σε σχέση με άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα:

«Είμαστε σε σχετικά καλή κατάσταση τουλάχιστον σε ότι αφορά τους σκύλους παραμένει ωστόσο το πρόβλημα για τις αποικίες γατιών. Τα θετικά αποτελέσματα οφείλονται στις δυο πολύ καλές Φιλοζωικές που έχουμε. Οι εθελοντές είναι το Α και το Ω…».

Ωστόσο τόσο ο Δήμος όσο και οι Φιλοζωικές όπως δήλωσε χρειάζονται εθελοντές για αυτό και κάλεσε τους πολίτες που επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Τέλος στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των πολιτών ο κ. Ντομάτας ανέφερε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με Φιλοζωικές προτίθενται να δημιουργήσει σποτάκια αλλά και οργανωμένες δράσεις για την ενημέρωση δημοτικών κοινοτήτων.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ