8.8.2019 6:50

Κλειδώνουν οι συνεργασίες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Ποια πρόσωπα του συνδυασμού Βουρνού θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης υπό τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Οριστικοποιείται όπως όλα δείχνουν η μετεκλογική συνεργασία των Σταμάτη Κάρμαντζη και Μανώλη Βουρνού με τον πρώτο να παραμερίζει τις δυνατότητες που του δίνει η νέα νομοθεσία για τους ΟΤΑ και να επιδιώκει στην πράξη τις συγκλίσεις.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από όσα διέρρευσαν προς τον «π» στελέχη της Δημοτικής Αρχής Βουρνού που σύντομα αναμένεται να αναλάβουν νέα καθήκοντα υπό τον νέο Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη.

Τα πρόσωπα

Στη νέα δημοτική αρχή παραμένει στο πόστο του ο πρόεδρος της ΕΤΑΧ Ιάκωβος Αμύγδαλος με τον Σταμάτη Κάρμαντζη να εκτιμά τις προσπάθειες που κατέβαλε όλο το προηγούμενο διάστημα, αφού παρέλαβε μία οικονομικά κατεστραμμένη εταιρεία και την μετέβαλε σε ουσιαστικό όργανο ανάπτυξης με αιχμή του δόρατος το Leader Αλιείας.

Ικανοποίηση υπάρχει και για τον σημερινό πρόεδρο της ΔΕΥΑ Χίου Παντελή Νεαμονίτη στον οποίο έχει προταθεί η θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας με πρόεδρο τον Σιδερή Ντομάτα.

Την επαναφορά του στην προεδρεία των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Αλέκου Αντωνίου προωθεί προσωπικά ο Στ. Κάρμαντζης αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από τις μηνύσεις πρόεδρος της ΔΙΑΝΟΧ ο Μπελέγρης

Το πρόσωπο που ουσιαστικά αποτελεί την έκπληξη στη νέα Δημοτική Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη είναι αυτό του νυν αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Μπελέγρη, στον οποίο προτάθηκε και μάλλον θα γίνει αποδεκτή η θέση του προέδρου της ΔΙΑΝΟΧ που σήμερα κατέχει ο Σωκράτης Συριώδης.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ παρά την ταραχώδη σχέση μεταξύ του αντιδημάρχου και του αντιπεριφερειάρχη που λίγο έλειψε να καταλήξει στα δικαστήρια, μετά τις εκλογές έγινε στροφή 180 μοιρών, κυρίως από την πλευρά του αντιδημάρχου Καθαριότητας.

Αναγνωρίζοντας τον υπερβολικά φορτισμένο λόγο του, αποδέχτηκε αφενός την κυριαρχία Κάρμαντζη, αφετέρου άπλωσε γέφυρες συνεργασίας με τον αντιπεριφερειάρχη κάτι που οδήγησε στην πρόταση αξιοποίησής του από τον νέο Δήμαρχο.

Σε κάθε περίπτωση όπως ανέφεραν στελέχη της «Πρωτοβουλίας» στον «π» στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται οι σχέσεις των δύο συνδυασμών να περάσουν σε μία νέα εποχή, μακριά από αντιπαλότητες του παρελθόντος με την πλευρά του συνδυασμού Κάρμαντζη να επιβεβαιώνει τις προτάσεις συνεργασίας. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ