27.1.2020 23:03

Χιακή Συμπολιτεία: "Σε Τραμπική φιέστα με έξοδα του δημότη;"

Με …κατεπείγουσες διαδικασίες ζητείται να καλυφτούν από τα χρήματα των δημοτών της Χίου τα έξοδα μετακίνησης αντιδημάρχου σε εκδήλωση στην Αθήνα που διοργανώνουν οι «Ρεπουμπλικάνοι Εξωτερικού» με τον προκλητικό τίτλο «παράνομη Μετανάστευση – απειλή στις εθνικές κυριαρχίες»!

Έφτασε στην αλληλογραφία της δημοτικής μας παράταξης το αίτημα του Προεδρείου του ΔΣ Χίου να εγκριθεί αναδρομικά η κάλυψη της μετακίνησης του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Ι. Ξενάκη στην Αθήνα για να συμμετέχει σε ημερίδα της οργάνωσης «Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό – Ελληνικό Παράρτημα» των ΗΠΑ, με τον εύγλωττο τίτλο: “Παράνομη Μετανάστευση – Απειλή στις Εθνικές Κυριαρχίες”!

Προς ενημέρωση των συνδημοτών, προβλέπεται ενίοτε η άτυπη διαδικασία εκ των υστέρων έγκρισης της μετακίνησης αιρετών για ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ θέματα του Δήμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε δημόσιος ούτε αυτοδιοικητικός φορέας κάλεσε το δήμο Χίου. Ένα think tank με ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις έστειλε την πρόσκληση, και καλείται τώρα ολόκληρο το Δ.Σ. - και με διαδικασία κατεπείγοντος (!) - να συναινέσει στην κάλυψη εξόδων ενός στελέχους για τη μετακίνηση σε μια τέτοια εκδήλωση...

Μια εκδήλωση με ομιλητές για το ευαίσθητο και πολυσύνθετο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, εκτός των άλλων:                                                          

- το δ/ντη της ιστορικής ακροδεξιάς εφημερίδας “Εστία” κ. Κοττάκη    

- τον εμπνευστή και πρωτοστάτη της αντιπροσφυγικής υστερίας την περασμένη εβδομάδα, τον κύριο “η πατρίς κινδυνεύει...θέλω αποτροπή!” περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη, ως αποκλειστικό “αναλυτή για την κατάσταση στο ΒΑ Αιγαίο”. 

- τον γνωστό και μη εξαιρετέο κυβερνητικό βουλευτή κ. Μπογδάνο, που αναμένεται να καταθέσει πάλι μια “μετριοπαθή” πρόταση για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης στα... ξερονήσια (!) ή να απογειώσει το συνέδριο ανακαλύπτοντας... “βίγκαν λεσβίες αναρχικές μπαχαλοσατανίστριες” ανάμεσα στις γυναίκες πρόσφυγες.

Όλα αυτά, με προμετωπίδα τα fake news περί «αλλοίωσης πληθυσμών» που στιγματίζουν τα νησιά μας! Φυσικά δεν συναινέσαμε σε εκ των υστέρων έγκριση της μετακίνησης.

Αν η δημοτική αρχή θέλει να συμμετέχει σε συνάξεις Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ, ας καλύψει το κόστος η Πρεσβεία (η γνωστή Πρεσβεία), ο ίδιος ο Τραμπ ή τα μέλη της από την αντιμισθία τους. Όχι ο Χιώτης δημότης!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ