27.5.2024 13:56

«Καλώ τον κ. Μαλαφή να συνετιστεί τώρα που είναι νωρίς»

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης κάλεσε τον Δήμαρχο να συνετιστεί, να προσέχει τις δηλώσεις του και να λειτουργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα

Σοβαρές ανησυχίες για τον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου Χίου από τον Γιάννη Μαλαφή, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Σταμάτης Κάρμαντζης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Σώματος.

Ο κ. Κάρμαντζης ξεκίνησε τις δηλώσεις του τονίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει αντιπολίτευση απλώς για την αντιπολίτευση, πόσο μάλλον τοξική αντιπολίτευση. Ωστόσο, οι εξελίξεις και οι καταστάσεις δεν του επέτρεψαν να μείνει αμέτοχος. Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κάρμαντζης περιέγραψε την κατάσταση ως «απίστευτη» και κατηγόρησε τον Δήμαρχο για ακατανόητες και τοξικές συμπεριφορές.

Ένα από τα κύρια θέματα που έθιξε ήταν η επίθεση του Δημάρχου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο κ. Κάρμαντζης καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμαρχος επιτέθηκε στα μέσα, τονίζοντας ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι μόνο επιχειρήσεις αλλά και λειτούργημα, ειδικά για μια ακριτική περιοχή όπως η Χίος. Ο ίδιος, όπως εξήγησε, κατά την προηγούμενη θητεία του ως Δήμαρχος, είχε αντιμετωπίσει σκληρή αντιπολίτευση από έξι παρατάξεις αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε είτε για τη μετάδοση των δηλώσεων από τα μέσα ενημέρωσης, είτε για την κριτική που του άσκησαν οι δημοσιογράφοι κατά περιόδους στον ίδιο και στους αντιδημάρχους του.

Συνεχίζοντας, ο κ. Κάρμαντζης κατηγόρησε τον κ. Μαλαφή ότι συνεχίζει την προεκλογική λάσπη και μετά τις εκλογές, αντί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατάματα. Επίσης, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν έχει ζητήσει συνεργασία από τις δημοτικές παρατάξεις, παρά τη συντριπτική πλειοψηφία που κατέχει.

Ένα από τα πιο καυστικά σχόλια του κ. Κάρμαντζη ήταν για την έλλειψη διαφάνειας στη διοίκηση του ΑΟΤΑ (Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν δοθεί πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για μελέτες χωρίς διασφάλιση διαφάνειας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο δεν περιλαμβάνει κανένα μέλος από τις μειοψηφίες.

Τέλος, ο κ. Κάρμαντζης κάλεσε τον Δήμαρχο να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του και να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα στη διοίκηση του δήμου, τονίζοντας ότι η Χίος χρειάζεται στιβαρά χέρια για να οδηγηθεί σε ασφαλές λιμάνι και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το έργο του και τον τόπο του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ