27.1.2022 18:07

«Ηθική ευθύνη» η στήριξη του ΕΚΑΒ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος προτίθεται να στηρίξει οικονομικά την φιλοξενία εργαζομένων

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος, Στ. Κάρμαντζης εξηγώντας σε πρώτη φάση το ζήτημα της υποστελέχωσης ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια την αντίθεση του στη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στη γειτονική Λέσβο.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Κάρμαντζης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην συγκεκριμένη επιστολή ελπίζοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση.

Δίπλα στα αιτήματα του ΕΚΑΒ ο Δήμος Χίου

Από την πλευρά του, ο Δήμος προτίθεται να συμβάλλει στην επίλυση του ζητήματος. Συγκεκριμένα ο Δήμος σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο θα παραδώσει χώρους στάθμευσης στο ΕΚΑΒ Χίου στο ΚΑΠΗ ενώ παράλληλα σχεδιάζεται και η διάθεση χώρου για διοικητικές υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων, "αγκάθι" για τους εργαζόμενους παραμένει η έλλειψη προσωπικού, για αυτό ο κ. Κάρμαντζης διαβεβαίωσε, ότι από την πλευρά του Δήμου θα υπάρξει οικονομική στήριξη για την φιλοξενία των εργαζομένων. Προϋπόθεση ωστόσο για να προχωρήσει η πρόταση αυτή είναι να τροποποιηθεί η εγκύκλιος.  

Έτσι με επιστολή του, προώθησε στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ τα αιτήματα των εργαζομένων αλλά τις προθέσεις του ίδιου προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των πληρωμάτων.

Τέλος διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ αποτελεί προτεραιότητα καθώς αφορά την ασφάλεια των πολιτών.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ