27.1.2022 13:27

Παρέμβαση Κάρμαντζη στη διοίκηση του ΕΚΑΒ για υποστελέχωση και τηλεφωνικό κέντρο

Οι εξελίξεις και η συζήτηση που έχει ανοίξει στη Χίο σχετικά με τη συνεχή υποβάθμιση του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ, οδήγησαν τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, να αναλάβει πρωτοβουλία, στέλνοντας σε πρώτη φάση επιστολή στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ζητώντας του να παρέμβει άμεσα.

Όπως εξηγεί ο κ. Κάρμαντζης: «Με το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Χίο υπάρχει η δυνατότατα στελέχωσης ενός ασθενοφόρου οχήματος στην απογευματινή και νυκτερινή  βάρδια, με αποτέλεσμα όταν προκύπτει η ανάγκη εξυπηρέτησης επιπλέον του ενός περιστατικού και δεδομένου του οδικού δικτύου, να υπάρχουν καθυστερήσεις στις διακομιδές των περιστατικών, οι οποίες πολλές φορές ενέχουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών» ενώ κάνει ιδιαίτερη μνεία στο θέμα της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου λέγοντας ότι: «Σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη ν. Χίο στη ν. Λέσβο, η οποία πιθανόν να επιφέρει επιπλέον καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των περιστατικών».

Και καταλήγει ο Δήμαρχος Χίου:

«Κατόπιν των παραπάνω σας παρακαλώ να επανεξεταστούν:

 α. Η άμεση πρόσληψη προσωπικού για στελέχωση και δευτέρου ασθενοφόρου οχήματος όλο το 24ωρο. Μέχρι ολοκλήρωσης της διαδικασίας ο Δήμος Χίου προτίθεται να καλύψει τη στέγαση πληρωμάτων που είναι δυνατόν να διατεθούν από άλλη περιοχή στη ν. Χίο, εφόσον πραγματοποιηθεί ανάλογη τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

β. Οι λόγοι που επιβάλλουν τη μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη ν. Χίο στη ν. Λέσβο και η παραμονή του στη Χίο».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ