17.4.2024 12:56

«Η Περιφερειακή Αρχή γίνεται πλασιέ των διεθνών επενδυτών και των Fund για τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Β. Αιγαίου ( 15-4-2024) συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα “Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση 4η PREMIUM REAL ESTATE EXPO”, η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ από 17-19 Μαΐου 2024 με συνολική δαπάνη συμμετοχής 16.368.

Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης , Γ. Αμπαζής ανέδειξε τις επικίνδυνες ατραπούς που οδηγεί η περιφερειακή Αρχή , με συναίνεση και της παράταξης Στεφανή, τα δέκα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που βρίσκονται στην ευαίσθητη παραμεθόρια περιοχή με σημαντικά - εθνικά - ζητήματα.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση 4η PREMIUM REAL ESTATE EXPO επιδιώκει, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, να φέρει σε επαφή τους επιχειρηματίες του μεσιτικού, κατασκευαστικού, τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου και FUNDS που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην ελληνική επικράτεια , δηλαδή βγάζει στο σφυρί, παραδίνει στο πλιάτσικο των διεθνών και ντόπιων “επενδυτών” και FUNDS-κορακιών τα νησιά μας, με το πρόσχημα ότι έτσι θα “ συμβάλλουν στην προώθηση της περιοχής , την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση των επενδύσεων».

Η Περιφερειακή Αρχή με τις πολιτικές επιλογές γίνεται πλασιέ στους εκθέτες( Μεσίτες , συμβούλους ακινήτων, επενδυτικές εταιρείες, τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, αρχιτεκτονικά γραφεία, ,εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης κλπ) και μετατρέπει τα δέκα ακριτικά νησιά, - που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων (υγεία, παιδεία, υποδομές, μεταφορές, ΦΠΑ, υψηλό κόστος διαβίωσης κλπ),- σ’ ένα προσοδοφόρο πεδίο εκμετάλλευσης, από τους διεθνείς επενδυτές και τα FUND, με την αγορά γης και ακινήτων, δυσκολεύοντας παραπέρα τη ζωή των κατοίκων τους και μετατρέποντας τους τελικά σε “ξένους” στον τόπο τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου καλεί την Περιφερειακή αρχή, να μην συμμετέχει στην έκθεση 4η PREMIUM REAL ESTATE EXPO και ζητά το θέμα να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ