25.1.2023 14:03

Γιάννης Ξενάκης – Υπάρχει ανάδοχος για τη συντήρηση των καυστήρων αλλά χωρίς σύμβαση μέχρι στιγμής

Αναγκαία η αλλαγή καυστήρων σε 3 σχολεία του νησιού

Τη δική του απάντηση στις αιτιάσεις των αντιπολιτεύσεων για ελλιπή έλεγχο των καυστήρων των σχολικών μονάδων της Χίου, έδωσε μέσα από συνέντευξή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης.

Όπως ανέφερε, ο λόγος που δεν είναι γνωστό το όνομα του αναδόχου του έργου είναι το γεγονός ότι ενώ έχει ξεκινήσει εργασίες συντήρησης, η σύμβαση ακόμα δεν έχει υπογραφεί αφού, όπως εξήγησε: «Εμείς έχουμε πει ότι το έχει πάρει άνθρωπος και το προχωρεί. Δεν μπορέσαμε να του κάνουμε τον Δεκέμβρη σύμβαση λόγω του ότι υπήρχε ο προϋπολογισμός» και συνέχισε: «Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε και μας έχει έρθει εγκεκριμένος και την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί και η σύμβαση με τον άνθρωπο που το έχει αναλάβει. Αν περιμέναμε όμως τον Γενάρη για να υπογράψουμε τη σύμβαση, αντιλαμβάνεστε ότι τα περισσότερα σχολεία δεν θα ήταν σε θέση να λειτουργούν με ασφάλεια. Επομένως, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει και η λίστα με τον ανάδοχο που έχει αναλάβει τη συντήρηση των λεβητοστασίων των 92 σχολείων».

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι σε πάνω από 60 σχολεία ενώ εντοπίστηκαν 3 περιπτώσεις σχολικών μονάδων όπου διαπιστώθηκε ανάγκη αλλαγής καυστήρων.

«Αυτούς τους καυστήρες τους παραγγείλαμε αλλά είπαμε στον προμηθευτή ότι λόγω προϋπολογισμού θα τους πληρωθεί τον Μάρτιο», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ