24.1.2023 13:33

Ποιος συντηρεί τους λέβητες στα σχολεία της Χίου; - Βίντεο

Σειρά ερωτήσεων από τις αντιπολιτεύσεις αλλά χωρίς απαντήσεις η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

Σειρά ερωτημάτων προς τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου, κατέθεσαν οι αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με θέμα την συντήρηση των λεβητοστασίων στα σχολεία του νησιού.

Οι αντιπολιτεύσεις ζήτησαν στοιχεία για τη συντήρηση των λεβήτων, με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη στις 7 Δεκεμβρίου 2022 – μετά το τραγικό συμβάν στις Σέρρες- ότι ειδικοί μηχανολόγοι μηχανικοί πραγματοποιούν προσεκτική συντήρηση των καυστήρων.

Όμως σύμφωνα με τον επικεφαλής του «Χίος Μπροστά» Γιάννη Καραβασίλη, οι απαντήσεις του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών  ήταν ανεπαρκείς, αφού δεν υπήρχαν φύλλα ελέγχου συντήρησης ενώ κατήγγειλε ότι οι όποιες εργασίες στον βαθμό που αυτές έγιναν, δεν πραγματοποιήθηκαν από πιστοποιημένο τεχνικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Δυστυχώς δεν πήραμε ξεκάθαρη απάντηση. Από την πλευρά μας θα καταθέσουμε και εγγράφως απάντηση για να διαπιστωθεί για μία ακόμη φορά ότι αυτή η δημοτική αρχή είναι και επικίνδυνη. Είναι μία δημοτική αρχή που εκτός από αδιαφάνεια και βουτηγμένη στα ψέματα, το μόνο πεδίο που τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά είναι οι μάχες που δίνει στο Facebook», ανέφερε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο κ. Καραβασίλης.

«Αρνούνται να δώσουν στοιχεία»

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Ιωνίας και ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Κλιαμενάκη, ο οποίος κατήγγειλε ότι η δημοτική αρχή αρνείται να παραχωρήσει οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με τη συντήρηση των λεβητοστάσιων των σχολικών μονάδων.

«Την επομένη της δήλωσης του Δημάρχου Χίου κατέθεσα ερώτηση προς την Τεχνική Υπηρεσία για να δοθούν στοιχεία για τις συγκεκριμένες εργασίες. Έχουν περάσει 48 ημέρες και ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει. Σήμερα πήγα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας που απάντησε ότι δεν έχει και δεν μου δίνει τίποτα. Δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό. Είναι τα πολλά και μεγάλα ψέματα που η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος λέει στον κόσμο. Δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτα. Ούτε ξέρουν, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν», ανέφερε ο κ. Κλιαμενάκης.

Τι είχε δηλώσει ο Δήμαρχος Χίου

Να σημειωθεί ότι την επομένη του τραγικού δυστυχήματος στις Σέρρες, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, σε τηλεοπτική του δήλωση, καθησύχασε τους γονείς ότι σε τοπικό επίπεδο κλιμάκιο ειδικών προχωρά στην προσεκτική συντήρηση των λεβητοστάσιων των σχολικών μονάδων, καθησυχάζοντας τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Όπως είχε, τα συνεργεία του Δήμου δίνουν μία απίστευτη μάχη για συντήρηση και αναβάθμιση των 93 σχολικών μονάδων της Χίου, προτρέποντας τον κόσμο να κάνει υπομονή.

«Οτιδήποτε γίνεται πρέπει να γίνεται σωστά και με ασφάλεια. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και γι αυτό ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή», ανέφερε.

Ως προς τη συντήρηση των καυστήρων στα σχολεία της Χίου, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι: «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες την πολύ προσεκτική συντήρηση των καυστήρων με ειδικούς μηχανολόγους μηχανικούς ενώ οι επισκευαστικές εργασίες πραγματοποιούνται όταν είναι κλειστά τα σχολεία. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν τρέχουμε κατόπιν γεγονότων για τα σχολεία του νησιού», είχε αναφέρει.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ