27.5.2024 11:49

Γιάννης Καραβασίλης: "Να υπάρξει από τώρα προγραμματισμός για τις παρεμβάσεις στα σχολεία ενόψει νέας σχολικής χρονιάς"

Email που δημιουργεί ερωτήματα από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου στις διευθύνσεις των σχολείων

Την ανησυχία του για την ασφάλεια των σχολικών μονάδων στο νησί θέτοντας την ως προτεραιότητα για τη νέα δημοτική περίοδο, εξέφρασε μέσα από δηλώσεις του στον "Π" ο επικεφαλής του συνδυασμού "Χίος Μπροστά" Γιάννης Καραβασίλης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, ο κ. Καραβασίλης τόνισε ότι το θέμα της ασφάλειας στα σχολεία είχε ήδη αναδειχθεί από το συνδυασμό του από το 2020 και συνεχίζει να αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας. "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, σαν Δήμος, να έχουμε ετοιμάσει τις σχολικές μονάδες, ούτως ώστε αυτές να λειτουργήσουν με ασφάλεια για όλους όσους τις χρησιμοποιούν, είτε λέγονται μαθητές είτε εκπαιδευτικοί, από το Σεπτέμβριο," δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε πρόσφατα περιστατικά ατυχημάτων σε σχολεία της Αττικής, ο κ. Καραβασίλης υπογράμμισε την ανάγκη για ουσιαστικές παρεμβάσεις πέραν των ήδη γνωστών ζητημάτων, όπως οι καυστήρες. "Δεν είναι μόνο τα θέματα των καυστήρων που είχαμε βάλει πολύ έντονα την προηγούμενη δημοτική περίοδο," σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα θέματα αντισεισμικού ελέγχου, αντιολισθηρότητας των σκαλιών, πρόσβασης στις ράμπες, υγιεινής, και σήμανσης είναι εξίσου σημαντικά.

Συγκεκριμένα, προτείνει να τοποθετηθούν μηχανισμοί στις βρύσες που χρησιμοποιούν οι μαθητές, ώστε να μπορούν να τις ενεργοποιούν με τα πόδια τους, αποφεύγοντας την επαφή με τα χέρια. "Είναι θέματα βασικά υγιεινής αυτά," είπε, τονίζοντας την ανάγκη για πιστοποιητικά ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε όλα τα σχολεία.

Απευθύνοντας κάλεσμα στη Δημοτική Αρχή, ο κ. Καραβασίλης ζήτησε να προετοιμαστούν οι σχολικές μονάδες μέχρι το Σεπτέμβριο, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιεσδήποτε περικοπές δαπανών που αφορούν τα σχολεία. "Δεν είμαστε της λογικής ότι πρέπει να γίνονται περικοπές δαπανών στα σχολεία," δήλωσε, προσθέτοντας ότι η μετάθεση ευθυνών στους διευθυντές ή στους συλλόγους γονέων είναι έξω από τη δική τους λογική.

Τέλος, ο κ. Καραβασίλης αναφέρθηκε σε πρόσφατο email που εστάλη στις διευθύνσεις των σχολείων, το οποίο ανέφερε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις κλήσεις για βλάβες. "Ευτυχώς, μετά από την ερώτηση που κάναμε, υπήρξε μια διευκρίνηση ότι αυτό θα γίνεται για κάποιες μικρές επεμβάσεις που χρειάζονται τα σχολεία και δεν θα αφορούν όλες τις επεμβάσεις," διευκρίνισε.

"Κάθε επένδυση που αφορά στα σχολεία είναι επένδυση για το μέλλον μας," κατέληξε ο κ. Καραβασίλης, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και την ετοιμότητα των σχολικών μονάδων, διασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές, οι οποίοι είναι το μέλλον του νησιού μας.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ