18.1.2023 14:47

Ένα βήμα πιο κοντά στη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Χίου – Βίντεο

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου καθόρισε τους όρους δημοπρασίας για την ενοικίαση ακινήτου μέχρι την κατασκευή νέου σχολείου

Ένα βήμα πιο κοντά στην ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του 2θέσιου Ειδικού Νηπιαγωγείου, βρέθηκε ο Δήμος Χίου με την Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει τους όρους της διακήρυξης για τη μίσθωση ακινήτου μέχρι την κατασκευή νέου σχολείου.

Το προσφερόμενο ακίνητο θα πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας όπως ο φωτισμός, η θέρμανση, οι κανόνες υγιεινής, πυρασφάλειας, αερισμού, κλιματισμού και πρόσβασης Α.με.Α. ενώ θα πρέπει η χρήση του ως εκπαιδευτηρίου να επιτρέπεται από τη σχετική οικοδομική άδεια ή να είναι δυνατή η αλλαγή χρήσης του χώρου.

Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός της Δ.Ε. Χίου ή του Αγίου Μηνά ή εντός του οικισμού του Βροντάδου και να έχει κατ ελάχιστο 910 τ.μ.  ωφέλιμων χώρων ενώ το συνολικό μικτό εμβαδόν του εκτιμάται κατ ελάχιστο στα 1.255 τ.μ..

Συγκεκριμένα για τη διοίκηση 95 τ.μ., για τους κοινωνικούς χώρους 200 τ.μ., για τους βοηθητικούς χώρους 95 τ.μ., για χώρους άθλησης 100 τ.μ., για αίθουσες διδασκαλίας 235 τ.μ., για ειδικούς χώρους 185 τ.μ., και 345 τ.μ. για τοίχους και διαδρόμους κυκλοφορίας.

Το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει μεγάλο και επαρκή αύλειο χώρο, ανάλογο της δυναμικότητας του σχολείου, κατάλληλα διαμορφωμένο και περιφραγμένο για την ασφάλεια των παιδιών.  

Η ενοικίαση του χώρου θα γίνει για 6 έτη με δυνατότητα παράτασης επιπλέον 6 ετών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ