13.1.2023 15:18

Λύση για το Ειδικό Σχολείο μέσω… Φάρκαινας;

Ενδιαφέρον από ιδιώτη ο οποίος διαθέτει το κτίριο του προς ενοικίαση αναλαμβάνοντας με ίδιους πόρους τις απαιτούμενες διαμορφώσεις

Πολύ κοντά σε λύση, βρίσκεται το χρονίζον πρόβλημα της προσωρινής μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου Χίου, μέχρι την έναρξη και αποπεράτωση των εργασιών για τη δημιουργία νέου Ειδικού Σχολείου στο νησί.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Χίου, με αποδέκτη τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Χίου, στην οποία πληροφορούν για εύρεση διαθέσιμου κτηρίου για μεταστέγαση συνολικής επιφάνειας 950 τ.μ..

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος Γονέων, το κτίριο βρίσκεται στην περιοχή της Φάρκαινας και συγκεκριμένα στο κτίριο της παλιάς φαρμακαποθήκης, το οποίο εκτός των άλλων διαθέτει επαρκή ακάλυπτο χώρο.

«Οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για την εκμίσθωση στον Δήμο Χίου για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου για όσα χρόνια διαρκέσει η κατασκευή του διδακτηρίου και είναι διατεθειμένοι να προβούν με δικά τους έξοδα σε όλες τις απαιτούμενες διαμορφώσεις, προκειμένου το κτήριο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του κτηριολογικού προγράμματος και να καταστεί εν γένει κατάλληλο γι αυτή τη χρήση», αναφέρουν οι γονείς.

Συνεδριάζει η επιτροπή τη Δευτέρα

Με δεδομένο ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ενδιαφερόμενος εκμισθωτής, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή της επόμενης Τετάρτης, του θέματος που αφορά στη διακήρυξη για τη δημοπρασία μίσθωσης ακινήτου για την προσωρινή στέγαση του Ειδικού Σχολείου Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ