2.5.2023 13:47

«Δεν είναι δεσμευτική η πρόταση των προέδρων για τον Βρεφονηπιακό στη Βέσσα»- Βίντεο

«Δεν γίνεται να φτιάξουμε βρεφονηπιακό για 18 παιδιά ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 40», δήλωσε παρουσία του Δημάρχου ο Γιάννης Ξενάκης

Στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά επανήλθε το θέμα της δημιουργίας Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Νότια Χίο, μετά την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να ανοίξει εκ νέου τον διάλογο για το εάν αυτός θα δημιουργηθεί στη Βέσσα ή στο Πυργί.

Σε κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη νότια Χίο,  με συντριπτική πλειοψηφία υπερίσχυσε η περίπτωση της Βέσσας σχετικά με την οποία υπήρχε ήδη απόφαση από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Οπωσδήποτε σε αυτή την απόφαση μέτρησε το γεγονός ότι τόσο ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου όσο και το συνολικό κόστος του θα είναι ευνοϊκότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες εναλλακτικές που υπήρχαν στο τραπέζι. Το υφιστάμενο κτίριο με τις απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες θα καλύψει ανάγκες ενός αριθμού παιδιών, ενώ παράλληλα επίκειται να προχωρήσει και η περίπτωση περεταίρω επέκτασης ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα έργο μέσω του οποίου επιδιώκεται η αποκέντρωση τόσο από την πόλη προς την περιφέρεια του νησιού όσο και από τα μεγάλα χωριά προς τα μικρότερα. Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα πριν από τα περισσότερα και μεγαλύτερα που απαιτούνται ώστε να πετύχουμε το ξαναζωντάνεμα των χωριών μας καταπολεμώντας την μάστιγα του δημογραφικού», ανέφερε ο πρόεδρος της Βέσσας Γιάννης Τώρας.

«Ναι μεν αλλά…»

Στον αντίποδα η Δημοτική Αρχή, διά του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη έσπευσε να εξηγήσει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ναι μεν είναι σεβαστό αλλά όχι δεσμευτικό, αφού όπως δήλωσε θα εξεταστεί βάσει των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα.

Ο κ. Κάρμαντζης, εξήγησε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν άφησε πίσω της ούτε μελέτη αλλά και ούτε χρηματοδότηση, ενώ το ποσό των 60.000 ευρώ από το Leader Αλιείας, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μελετών, ανακατασκευής και εξοπλισμού για τον υπάρχοντα βρεφονηπιακό σταθμό, που όπως είπε, μπορεί να φιλοξενήσει έως 18 παιδιά.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή αντιπρότεινε τη δημιουργία βρεφονηπιακού  στο κέντρο των Μαστιχοχωρίων, στο Πυργί, δυναμικότητας 50 παιδιών, στο κτίριο του παλαιού ελαιοτριβείου του χωριού, το οποίο έχει παραχωρήσει εντελώς δωρεάν η Ε.Μ.Χ. για 30 χρόνια.  

«Είμαστε πολιτικοί και όχι πολιτικάντηδες για το καλό της Χίου»

Πιο καυστικός στις δηλώσεις του, ενώπιον του Δημάρχου, ήταν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ξενάκης, σημειώνοντας ότι όταν έχουμε 40 αιτήσεις για φιλοξενία 40 παιδιών «δεν μπορούν να κάνουμε έναν βρεφονηπιακό για 18 παιδιά και τα υπόλοιπα να τα στείλουμε στην Καλλιμασιά», προσθέτοντας ότι η Νότια Χίος έχει ανάγκη από έναν σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων των μαστιχοχωρίων, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του πληθυσμού και την εγκατάσταση νέων αγροτών στις συγκεκριμένες περιοχές βάσει των στοιχείων της Ε.Μ.Χ..

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ