Αυτοδιοίκηση

25/5/20 14:22

τελ. ενημ.: 25/5/20 14:26

ΒΙΝΤΕΟ – Σταμάτης Κάρμαντζης: «Καλό είναι ως αιρετοί να προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις»

Παρέμβαση του Δημάρχου Χίου με αφορμή την τοποθέτηση του Κώστα Μουτζούρη για μετακινήσεις μεταναστών από τα νησιά απευθείας στην Ευρώπη

Την παρέμβαση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, προκάλεσε η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, με την οποία εκτός της πολυπόθητης αποσυμφόρησης των νησιών ζητούσε την απευθείας μεταφορά μεταναστών όχι σε δομές στην ενδοχώρα αλλά κατευθείαν στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Δήμαρχος Χίου τόνισε ότι οι αιρετοί πρέπει να συμβάλουν προς την κατεύθυνση επίλυσης ενός σημαντικού ζητήματος μέσα από ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις.

«Καλό είναι να μην υπάρχουν ανεδαφικές προτάσεις που δυσκολεύουν την κυβερνητική πολιτική σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Από τη μία ζητάμε τη στήριξη από την ηπειρωτική Ελλάδα και των συναδέλφων της αυτοδιοίκησης και από την άλλη λέμε πρέπει να φεύγουν κατευθείαν από τα νησιά προς την Ευρώπη. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας για να μην ακυρώνουμε τις δυνατές προσπάθειες που γίνονται για να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει επιτέλους να δούμε και το κομμάτι των επαναπροωθήσεων προς την Τουρκία, που έχει ξεχαστεί το τελευταίο 3μηνο μετά τις εξελίξεις.

Σχόλια άρθρου: 0