Αυτοδιοίκηση

25/5/20 8:24

τελ. ενημ.: 16/6/20 15:03

Κώστας Μουτζούρης: «Μεταφορά όχι στην ενδοχώρα αλλά στην Ευρώπη»

Επαινετή η απομάκρυνση μεταναστών από τα νησιά αλλά πρέπει να επιταχυνθεί, λέει ο Περιφερειάρχης

Το σταθερό αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου διατυπώνει μέσα από ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Σε αυτή υποδεικνύει μάλιστα στην κυβέρνηση ότι η μεταφορά μεταναστών δεν πρέπει να γίνεται σε νέες δομές στην ενδοχώρα αλλά σε χώρες της Ευρώπης, αφού αυτή είναι η επιθυμία και των ίδιων των μεταναστών.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Εμμένουμε σταθερά στην πλήρη απομάκρυνση από Λέσβο, Χίο και Σάμο των παρανόμως εισελθόντων οικονομικών μεταναστών, σε συνδυασμό με μηδενισμό νέων εισόδων. Η απομάκρυνση τους, προς κατευθύνσεις (κατά προτίμηση εξωτερικού) που θα προσδιορίσει η πολιτεία, η μόνη αρμόδια προς τούτο, είναι επιθυμία και των ίδιων των μεταναστών.

Η παραμονή τους σε ανοικτές ή κλειστές, υπάρχουσες ή νέες δομές επαυξάνει τον ήδη υπάρχοντα εθνικό κίνδυνο, με δεδομένη την γεωγραφική θέση των νήσων μας.

Είναι πολύ θετική η επιτευχθείσα δραστική μείωση έως μηδενισμού (Χίος, Σάμος και δυστυχώς, μόνο έως πρόσφατα Λέσβος) των εισόδων. Η καταγραφόμενη επαινετή απομάκρυνση, έστω και με βραδύ ρυθμό, πρέπει να επιταχυνθεί".

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση