25.5.2020 8:24

Κώστας Μουτζούρης: «Μεταφορά όχι στην ενδοχώρα αλλά στην Ευρώπη»

Επαινετή η απομάκρυνση μεταναστών από τα νησιά αλλά πρέπει να επιταχυνθεί, λέει ο Περιφερειάρχης

Το σταθερό αίτημα των νησιωτικών κοινωνιών για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου διατυπώνει μέσα από ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Σε αυτή υποδεικνύει μάλιστα στην κυβέρνηση ότι η μεταφορά μεταναστών δεν πρέπει να γίνεται σε νέες δομές στην ενδοχώρα αλλά σε χώρες της Ευρώπης, αφού αυτή είναι η επιθυμία και των ίδιων των μεταναστών.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Εμμένουμε σταθερά στην πλήρη απομάκρυνση από Λέσβο, Χίο και Σάμο των παρανόμως εισελθόντων οικονομικών μεταναστών, σε συνδυασμό με μηδενισμό νέων εισόδων. Η απομάκρυνση τους, προς κατευθύνσεις (κατά προτίμηση εξωτερικού) που θα προσδιορίσει η πολιτεία, η μόνη αρμόδια προς τούτο, είναι επιθυμία και των ίδιων των μεταναστών.

Η παραμονή τους σε ανοικτές ή κλειστές, υπάρχουσες ή νέες δομές επαυξάνει τον ήδη υπάρχοντα εθνικό κίνδυνο, με δεδομένη την γεωγραφική θέση των νήσων μας.

Είναι πολύ θετική η επιτευχθείσα δραστική μείωση έως μηδενισμού (Χίος, Σάμος και δυστυχώς, μόνο έως πρόσφατα Λέσβος) των εισόδων. Η καταγραφόμενη επαινετή απομάκρυνση, έστω και με βραδύ ρυθμό, πρέπει να επιταχυνθεί".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ