8.7.2019 11:07

24 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Χίου

Αρχές Σεπτεμβρίου οι αρχαιρεσίες για τον πρόεδρο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο η Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής , των προέδρων και των μελών των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

Παράλληλα από τον νόμο, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συγκληθεί την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη- φέτος πέφτει την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου- σε μία συνεδρίαση κατά την οποία οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον αντιπρόεδρο καθώς και τον Γραμματέα του Σώματος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του συνδυασμού Κάρμαντζη μάλλον θα προταθεί ο Παύλος Καλογεράκης, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί τίποτα επισήμως μέχρι στιγμής.

Εν αναμονή αποφάσεων από τη νέα Κυβέρνηση

Σε ότι αφορά στα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, ο νέος Δήμαρχος αναμένει προς το παρόν νομοθετικές πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη που θα επιλύσουν το πρόβλημα των συνεργασιών και θα δώσουν τη δυνατότητα στις δημοτικές αρχές ανά τη χώρα να διοικήσουν χωρίς τις συναινέσεις που επιβάλει η απλή αναλογική.

Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός Κάρμαντζη ξεκαθαρίζει ότι, μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν ως αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Χίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ