8.9.2023 20:44

«Για να μην βιώσουν άλλη απαξίωση τα χωριά μας»

Σταμάτης Κολώτος - Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Χίος για Όλους»

Ονομάζομαι Σταμάτιος Κολώτος του Δημητρίου και της Ελένης. Γεννήθηκα στην Χίο το 1993 και είμαι μόνιμος κάτοικος Λιθίου. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Από μικρό παιδί εργάζομαι στην ταβέρνα «Τα Τρία Αδέρφια» που διατηρεί η οικογένειά μου στην παραλία Λιθίου. Από το 2019 άρχισα να ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση όπου εκλέχθηκα πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Λιθίου.

Μέσα στην 4ετή θητεία μου κατάφερα με το συμβούλιο τα εξής έργα:

  • Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ασφαλτοστρώσαμε όλη την κεντρική δημοτική οδό μήκους άνω του 1 χιλιομέτρου.
  • Τοποθέτηση συστήματος αντίστροφης όσμωσης για την παροχή πόσιμου νερού σε δημοτική βρύσης, το πρώτο που τοποθετήθηκε στην Χίο και χωρίς να υπάρχει αντίτιμο σε αντίθεση με άλλες περιοχές που έχουν το ίδιο σύστημα.
  • Τοποθέτηση στην πλατεία Λιθίου φορητού απινιδωτή σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Λιθίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
  • Δημιουργία Παιδικής χαράς με σύγχρονες προδιαγραφές που ήταν ένα έργο ζωτικής σημασίας για ένα χωριό που αριθμεί πάνω από 50 παιδιά
  • Επισκευή Κοινοτικού Γραφείου Λιθίου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των χωριανών.
  • Επισκευή Αγροτικού Ιατρείου Λιθίου η 1η που έγινε από την κατασκευή του το 1985 και διαδικασίες τοποθέτησης υποδομών διαδικτύου με σκοπό άμεσα να έρχεται αγροτικός ιατρός και να εξυπηρετεί τους χωριανούς σε θέματα συνταγογράφησης και εξέτασης.

Η απόφασή μου να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του χιώτικου λαού ως Δημοτικός Σύμβουλος Χίου, έχει να κάνει με την διάθεσή μου να προσφέρω ακόμα περισσότερα στον τόπο που γεννήθηκα και αγαπώ. Τα χωριά μας ενώ αποτελούν την βαριά βιομηχανία του νησιού μας δεν έχουν τον σεβασμό που θα έπρεπε να έχουν.

Αποφάσισα να συστρατευθώ με το Γιάννη Μαλαφή και την παράταξη Χίος για Όλους γιατί με ενέπνευσε το όραμα και το πλάνο του Γιάννη Μαλαφή για τα χωριά μας, αλλά και η εμπιστοσύνη που νιώθω για τον ίδιο, γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του για τον τόπο μας.

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ζητώ την εμπιστοσύνη σας, για να καταφέρουμε να αλλάξουμε την φθίνουσα πορεία και την απαξίωση που έχουν βιώσει τα χωριά μας την τελευταία 5ετία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ