25.4.2019 12:56

Πάσχα στη Χίο και ο Γιάννης Σπιλάνης

Μετά την επίσκεψη του στην ηρωική Νήσο Ψαρών, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιάννης Σπιλάνης, επισκέφθηκε τη Χίο όπου θα παραμείνει μέχρι και τη Νέα Δευτέρα.

Στα Ψαρά, μετά τον Αη Στρατή, ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Σπιλάνης συνέχισε τις επισκέψεις στα μικρά νησιά της Περιφέρειας με τους τοπικούς συνυποψηφίους του προκειμένου να συζητήσουν με τους κατοίκους τις εξειδικευμένες προτάσεις της παράταξης για τα μικρά νησιά που μπορούν να συνοψιστούν στα παρακάτω:

Θαλάσσιος και αλιευτικός τουρισμός με δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στη προστατευόμενη περιοχή ,

Ενίσχυση παραγωγής, τυποποίηση και ανάδειξη των κτηνοτροφικών προϊόντων με ταυτόχρονη διαχείριση των βοσκοτόπων και περιορισμό των αδέσποτων ζώων.

Ανάδειξη της ιστορίας του κάθε νησιού, με τη δημιουργία μουσείου-πολυχώρου που να την διηγείται και να οδηγεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί το νησί.

Παρέμβαση για τη βελτίωση της σύνδεσης των μικρών νησιών με τα μεγαλύτερα αλλά  και την υπόλοιπη Ελλάδα,  μέσα από την αναβάθμιση του πλοίου που εκτελεί το τοπικό δρομολόγιο,  με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ και παράλληλη ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων.

Υποστήριξη των δήμων των μικρών νησιών από τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες και τις άλλες δομές της Περιφέρειας

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει ειδικό σχέδιο (και υποψηφίους όπως την Αθηνά Φρατζέσκου στα Ψαρά , Χρ. Μάκος στον Αη Στράτη και Κονταξοπούλου Κυριακούλα στους Φούρνους Ικαρίας  ) και για τα μικρά νησιά της ΠΒΑ.

Ο Γιάννης Σπιλάνης βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Χίο, όπου θα παραμείνει και μέχρι την  Νέα Δευτέρα.

Το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, θα είναι στη Βολισσό.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ