24.4.2019 10:59

Ν. Νύκτας: "Δεν θα γίνουμε χειροκροτητές στα προεκλογικά μπαλώματα"

Τυγχάνει να περνώ καθημερινά από τον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου κινούμενος προς την πόλη της Χίου. Προσπαθώ να θυμηθώ πόσες παρεμβάσεις έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σ αυτόν το δρόμο.

Πόση άσφαλτος έπεσε πέντε χρόνια τώρα, ποιές παρεμβάσεις έγιναν σε πεζοδρόμια, και σε τοιχία.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Γιατί... χρήματα δεν υπήρχαν ενώ οι διαδικασίες κατά τους κυβερνώντες ήταν χρονοβόρες.

Και ξαφνικά ένα μήνα πριν τις εκλογές και χρήματα βρέθηκαν και οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν και ο παραλιακός έγινε... εργοτάξιο.

Δήμος και περιφέρεια ανταγωνίζονται πόσους περισσότερους ψηφοφόρους θα πείσουν για να τους ψηφίσουν.

Δεν μ’ αρέσει να μηδενίζω τίποτα, και φυσικά καλώς γίνονται. Αλλά όταν υπάρχει μελέτη για τον παραλιακό του Βροντάδου ΠΕΝΤΕ χρόνια τώρα στα συρτάρια του Δήμου χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό, είναι τουλάχιστον προκλητικό να γινόμαστε χειροκροτητές για τα προεκλογικά μπαλώματα.

Μελέτη ολοκληρωμένη όπου θα αναβάθμιζε τον Βροντάδο με μεγάλα πεζοδρόμια ώστε να μπορεί να κινείται με ασφάλεια ο πεζός, ποδηλατόδρομοι σε όλο το μήκος του, επαρκές πλάτος του οδοστρώματος σωστός φωτισμός και αντικατάσταση της προσατευτικής νησίδας με νέα περισσότερο καλαίσθητη και με βάση τις νέες προδιαγραφές ασφάλειας.

Να θυμίσω ότι από τότε που τοποθετήθηκε η διαχωριστική νησίδα δεν είχαμε ΚΑΝΕΝΑ θανατηφόρο τροχαίο στο τμήμα αυτό της παραλιακής.

Μια μελέτη που θα μπορούσε με διαβούλευση μεταξύ των Δημοτών και πιθανές τροποποιήσεις και αλλαγές όπου χρειάζεται ώστε να υπάρχει ομοφωνία να μετατρέψει τον Βροντάδο πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες και να τον κάνει πιό φιλικό και ελκυστικό για τους ντόπιους κατοίκους και τα μαγαζιά που βρίσκονται σ αυτόν.

Μια μελέτη που θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι και την Αγία Ερμιόνη. Όσο για την ασφαλτόστρωση καλοδεχούμενη έστω και τώρα.

Αλλά η αγωνία να προλάβουμε τον χρόνο έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα σε οχήματα και πεζούς.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ποιός διεκδικεί την ....πατρότητα η μάλλον την προσπάθεια καπήλευσης του έργου μεταξύ της Περιφέρειας Β.Αιγαίου και της Αντιπεριφέρειας Χίου.

Εν κατακλείδι αυτό που έλειψε τα τελευταία χρόνια από τον τόπο μας ήταν το ΟΡΑΜΑ και τα ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ. Αυτά που αντέχουν στον χρόνο και αφήνουν το αποτύπωμα της κάθε Δημοτικής αρχής.

Αυτά που θυμάται και βλέπει ο Δημότης και μετά από 3,5,10,20,50 χρόνια.

Αυτά που έγιναν επί Δημαρχίας Μάρκου Μεννή και Αριστείδη Ζαννίκου στον Βροντάδο.

Αυτά που έγιναν επί Νομαρχίας και Δημαρχίας Πολύδωρου Λαμπρινούδη όπως το νέο συγκρότημα Γυμνασίου, Λυκείου, Επάλ, Βροντάδου, που ολοκληρώθηκε με τη σημερινή Δημοτική Αρχή, το σχολείο στην Παναγιά Ερυθιανή, η ανάπλαση όλης της περιοχής της Δασκαλόπετρας που επίσης ολοκληρώθηκε από την σημερινή Δημοτική Αρχή, τα πεζοδρόμια, δεξιά και αριστερά στην παραλιακή, το Κέντρο Ομηρικών Σπουδών στην Δασκαλόπετρα όπου χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ψηφιστεί επιτέλους…  στο προηγούμενο ΔΣ ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ο δρόμος Χίου Καρδαμύλων με τα γεφύρια στην Δασκαλόπετρα και στο Παντουκιός και πολλά άλλα.

Αυτά τα έργα μένουν και όχι τα προεκλογικά μπαλώματα προς άγραν ψήφων.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ