24.8.2019 12:20

Ένα «Σπίτι Αγγλικών»… και όχι μόνο, για όλους!

Γιατί να επιλέξετε το φροντιστήριο ξένων γλωσσών House of English

Το φροντιστήριο ξένων γλωσσών House of English βρίσκεται στον χώρο των ξένων γλωσσών από το 2013, μετρώντας μέχρι στιγμής πληθώρα μαθητών. Η πείρα, η αξιοπιστία και η προσήλωση των εκπαιδευτικών του φροντιστηρίου εγγυόνται τόσο στους γονείς των μαθητών όσο και στους ίδιους τους μαθητές το βέλτιστο αποτέλεσμα. Η ιδιοκτήτρια του House of English, Δέσποινα Κοπάνου,  μιλάει στον «π» για τις πρωτότυπες μεθόδους εκμάθησης που χρησιμοποιούνται στο φροντιστήριο της, για τον τρόπο διδασκαλίας των παιδιών μικρότερης ηλικίας αλλά και των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, όπως επίσης και για τη σχέση «κλασσικού μαθήματος» με την τεχνολογία.

Που βρίσκεται;

Το φροντιστήριο στεγάζεται επί της οδού Τρεχάκη, στο κέντρο της πόλης, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τις περισσότερες μεταφορές των μαθητών του. Μπορεί να ξεκίνησε, 6 χρόνια πριν, διδάσκοντας μόνο την Αγγλική γλώσσα ωστόσο οι αυξημένες απαιτήσεις έφεραν κι άλλες γλώσσες όπως Γαλλικά, Γερμανικά, Τουρκικά και από φέτος θα λειτουργούν και τμήματα Ισπανικών. 

 Τα καινοτόμα προγράμματα

Ένα από τα καινοτόμα προγράμματα του φροντιστηρίου είναι το «Play and Learn», το οποίο βασίζεται στην πρώτη επαφή των μικρών ηλικιών με τη ξένη γλώσσα. «Όσο πιο νωρίς μπουν τα παιδιά στη διαδικασία έκθεσης σε μία ξένη γλώσσα,  τόσο περισσότερη εξοικείωση έχουν με αυτή. Αναπτύσσουν μία πληρέστερη κατανόηση της δομής και λειτουργίας της γλώσσας και μπορούν να εκφράζονται προφορικά με μεγαλύτερη ευχαίρεια .  Ουσιαστικά λειτουργούμε ολιστικά, μιας και ο τρόπος διδασκαλίας αυτών των ηλικιών προβλέπει μουσικοκινητικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια», εξηγεί η κ. Κοπάνου.

Το αμέσως επόμενο καινοτόμο πρόγραμμα του φροντιστηρίου είναι το English Sounds Fun ( E.S.F.), το οποίο αποτελεί ένα πρόγραμμα παρέμβασης για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. «Πρόκειται για μία μέθοδο που δεν διδάσκει απλά τη γλώσσα, αλλά βοηθάει στην ανάπτυξη χαρακτηριστικών και μοτίβων για τη συνολική της μελέτη. Η πρωτοπορία αυτού του προγράμματος έγκειται στο γεγονός  ότι βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν πρώτα φωνολογική ευχαίρεια  και να κατανοήσουν τη λειτουργεία της γλώσσας κι έπειτα να την παράγουν γραπτά», υπογραμμίζει η Δέσποινα Κοπάνου.

Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας

Στο κομμάτι της μεθοδολογίας, αυτό που επιχειρούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου είναι μέσα από τα τμήματα τους να χτίζουν το μάθημα παρέα με τους μαθητές, να μην μένουν μόνο σε όσα προσφέρει το βιβλίο, αλλά να το πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα, παρέχοντας  στους μαθητές δικές τους εκπαιδευτικές σημειώσεις σε κάθε μάθημα. Mε αυτόν τον τρόπο,  υποστηρίζεται  η καλύτερη εμπέδωση της ύλης, παράλληλα τα παιδιά γίνονται πιο οργανωμένα και ευνοείται η αυτόνομη μάθηση, ώστε να ενισχύεται τόσο η υπευθυνότητα, όσο και η αυτοπεποίθηση τους .

Κάθε αίθουσα διδασκαλίας του φροντιστηρίου διαθέτει διαδραστικό πίνακα, για να «ζωντανεύει» τα βιβλία των μαθητών με εικόνα και ήχο, ενώ παράλληλα τα i-books  βοηθούν στη μελέτη από το σπίτι, ενισχύοντας στοιχεία προφοράς και βελτιώνοντας τις λεξιλογικές και γραμματικές γνώσεις των παιδιών μέσα από παιχνίδια, που ουσιαστικά αποτελούν ασκήσεις αυτόματης διόρθωσης με άμεση εποπτεία από τον καθηγητή.

«Οι τακτικές ενημερώσεις γονέων την επίδοση τους και την εξέλιξη των μαθητών είναι δεδομένες. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας», καταλήγει η Δέσποινα Κοπάνου.

Οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής, για αυτό και είναι προσιτές για όλους. Σε παιδιά της ίδιας οικογένειας, σε σπουδαστές που επιλέγουν παραπάνω από μία γλώσσα, σε φοιτητές και γενικότερα σε ειδικές κατηγορίες υπάρχουν προσαρμοσμένα πακέτα εφικτά να καλύψουν την κάθε μοναδική ανάγκη.

Οι εγγραφές ξεκινάνε Δευτέρα, 26 Αυγούστου. Διεύθυνση: Τρεχάκη 16. Τηλέφωνο: 2271 100560

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ