11.3.2018 12:13

Μαγείρεψαν … Κομήτες στο 4ο Δημοτικό

Την πρωτόγνωρη εμπειρία να «μαγειρέψουν» κομήτες είχαν μαθητές και δάσκαλοι στο 4ο Δημοτικό σχολείο Χίου την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στα πλαίσια του διδακτικού ωραρίου τους. Σεφ ήταν η αστροφυσικός, υποψήφια διδάκτωρ Αστροφυσικής Υψηλών Ενεργειών στο Κ.Π.Α. κ Στέλλα Μπουλά. Οι μικροί της βοηθοί με παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο, αφού διδάχτηκαν τα βασικά για το ηλιακό σύστημα, τους γαλαξίες, τους αστεροειδείς και βέβαια τους κομήτες με οπτικοακουστικό υλικό και δραματοποίηση, προχώρησαν στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποιώντας ξηρό πάγο και άλλα απλά υλικά. Όλα τα υλικά συνιστούσαν προσομοίωση των πραγματικών συστατικών ενός κομήτη, όπως ανακαλύφθηκαν με την διαστημοσυσκευή ROSETTA που συνέλλεξε στοιχεία από τον  κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. Η δράση αφορούσε συνεργασία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου και του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Χίου με την ευγενική και καθοριστικής σημασίας συμμετοχή της κ. Μπουλά.

Το βράδυ της ίδια μέρας, το πείραμα επαναλήφθηκε ανοιχτό στο κοινό, στο σχολείο, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου του οποίου μέλος είναι η κ. Μπουλά, καθώς η προγραμματισμένη αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια ματαιώθηκε λόγω νεφώσεων.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ