18.3.2019 13:31

Δύο μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου «μετέφεραν» την Αγία Μαρκέλλα στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεολογίας

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου διεξήχθη στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης το 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας με θέμα «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο». Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και απευθυνόταν σε μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας.

Σ’ αυτό παρουσιάστηκαν 56 ομαδικές εργασίες μαθητών από 50 σχολεία της χώρας.

Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν και δύο μαθητές της Δευτέρας Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, Κερρέτη Αιμιλιάνο και Χατζιάϊ Μαρσίλντο, με τη συνοδεία του Θεολόγου Καθηγητή τους κ. Καρατζά Κωνσταντίνου. Παρουσίασαν το βίντεο που δημιούργησαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης του σχολείου μαζί με συμμαθητές τους για την Αγία Μαρκέλλα της Χίου κατά το σχολικό έτος 2017–2018 στα πλαίσια του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση του Θεολόγου Καθηγητή του σχολείου τους κ. Καρατζά Κωνσταντίνου και του Γυμναστή κ. Ιωάννη Φράγκου.

Η συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Χίου στην καινοτόμο δράση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη έδωσε την ευκαιρία στους Χιώτες μαθητές να συναντηθούν με μαθητές σχολείων από πολλά μέρη της Ελλάδος, αλλά και να περιηγηθούν στα αρχαιολογικά μνημεία και στους βυζαντινούς ναούς της συμπρωτεύουσας. Είναι βέβαιο ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά συμμετέχοντας στις εργασίες του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν ανατροφοδοτικά για τους ίδιους και τους συμμαθητές τους στο μέλλον κατά την υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων στα πλαίσια της σχολικής ζωής. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ