12.7.2021 10:52

Στο στόχαστρο του Ιατρικού Συλλόγου Χίου οι αντιεπιστημονικές συμπεριφορές γιατρών

Παρέμβαση του ιατρικού κόσμου μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «π» για συμπεριφορά γιατρού του Νοσοκομείου

Την παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, προκάλεσε το δημοσίευμα του politischios.gr σχετικά με τη στάση ιατρού του Νοσοκομείου Χίου, που σύμφωνα με καταγγελία έσπερνε σε ασθενείς που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν αμφιβολίες για τα εμβόλια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, που αποτελούν παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής καθώς και διασπορά αντιεπιστημονικών απόψεων.

Σημειώνει δε, ότι, οι προσωπικές απόψεις υγειονομικών που δεν πιστοποιούνται από οδηγίες κανενός έγκυρου υγειονομικού οργανισμού ανά τον κόσμο, όχι μόνο στερούνται επιστημονικής εγκυρότητας αλλά καθίστανται και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Όσον αφορά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» σχετικά με την στάση ιατρού που σπέρνει αμφιβολίες σε ασθενείς που επιθυμούν να εμβολιαστούν έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

οι κοινές κατευθυντήριες γραμμές (guidelines) που αποφασίζονται από τους έγκυρους διεθνείς υγειονομικούς οργανισμούς είναι αυτές που καθορίζουν την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 από τους υγειονομικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Προσωπικές απόψεις υγειονομικών οι οποίες δεν πιστοποιούνται από οδηγίες κανενός έγκυρου υγειονομικού οργανισμού ανά τον κόσμο, αποτελούν εικασίες και όχι μόνο στερούνται επιστημονικής εγκυρότητας αλλά καθίστανται και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

το Δ.Σ. και η συντριπτική πλειοψηφία του Ιατρικού σώματος του νησιού στηρίζει με κάθε τρόπο τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και παροτρύνει τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

Η εξαίρεση κάποιων πολιτών από τον εμβολιασμό εξαιτίας συγκεκριμένων (ελάχιστων) παθολογικών καταστάσεων - νόσων προβλέπεται από τις ισχύουσες οδηγίες και με βάση αυτές αποφασίζεται ο μη εμβολιασμός από τον προσωπικό γιατρό του ασθενούς ή τον υπεύθυνο γιατρό του εμβολιαστικού κέντρου που φέρουν και την ευθύνη της απόφασης.

Συνεπώς κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις όπως αυτή που αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» αποτελούν παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας και ηθικής, διασπορά αντιεπιστημονικών απόψεων και αναμένουμε την καταγγελία επώνυμα προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ