27.6.2024 13:08

Σε κοντέινερ οι πλεονάζοντες ασθενείς της Παθολογικής (Video)

Την οριακή κατάσταση λειτουργίας Νοσοκομείου Χίου, μετέφεραν μέσα από δηλώσεις τους στον "Π" τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ, περιγράφοντας με τον πλέον αναλυτικό τρόπο τις ελλείψεις του Νοσοκομείου αλλά και την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων του να ανταπεξέλθουν την καθημερινή πίεση που δημιουργεί ο αυξημένος φόρτος εργασίας σε συνδυασμό την υποστελέχωση των τμημάτων. 

Ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός τόνισε τη συνεχιζόμενη διεκδίκηση του σωματείου για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, υπογραμμίζοντας ότι οι συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Οι υγειονομικοί εργάζονται κάτω από συνθήκες έντονου στρες και εναλλασσόμενων βαρδιών, με την έλλειψη προσωπικού να μεγαλώνει κάθε χρόνο. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε υπερβολική κόπωση και μειωμένη ξεκούραση για τους εργαζόμενους.

Το κτίριο της παθολογικής

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που ανέφερε είναι το κτίριο της παθολογικής, το οποίο εγκαταλείφθηκε το 2017 λόγω προβλημάτων στη σκεπή. Παρά τις υποσχέσεις και τις μελέτες που έχουν ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική πρόοδος προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του κτιρίου. Το αποτέλεσμα είναι να χρησιμοποιούνται κοντέινερ για τη φιλοξενία των ασθενών, με το προσωπικό να πρέπει να μετακινείται συνεχώς μεταξύ του ορόφου και των κοντέινερ, γεγονός που δυσχεραίνει την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η έλλειψη προσωπικού

Ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε και στην έλλειψη προσωπικού, η οποία καθιστά αδύνατη την ομαλή λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις. Η έλλειψη αυτή επηρεάζει άμεσα και την παθολογική κλινική, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις υπάρχουσες δομές και τους εργαζόμενους.

Με την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου και την αύξηση των επισκεπτών, κυρίως από την Τουρκία και άλλες περιοχές, το νοσοκομείο έρχεται αντιμέτωπο με μια αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών. Ο κ. Λαμπαδοχυτός υπογράμμισε ότι η κατάσταση αυτή φανερώνει τις χρόνιες παθογένειες του νοσοκομείου, οι οποίες συχνά κρύβονται κάτω από το χαλί από τους αρμόδιους φορείς.

Το σωματείο ζητά άμεσα την παροχή κονδυλίων για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου. Δυστυχώς, όπως αναφέρει ο κ. Λαμπαδοχυτός, οι απαντήσεις που λαμβάνουν από το Υπουργείο είναι απογοητευτικές, καθώς δεν υπάρχει πρόθεση να διατεθούν πόροι για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο κ. Λαμπαδοχυτός έκλεισε τις δηλώσεις του απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να κατανοήσουν την κατάσταση και να δείξουν υπομονή, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα συνεχίσουν να υπερβάλλουν εαυτόν για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ