1.7.2022 11:19

Πρεμιέρα για τον Προσωπικό Ιατρό αλλά με ελάχιστο ενδιαφέρον από τους γιατρούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Χίο από τους 11 Παθολόγους μόνο οι 2 σκέφτονται να δηλώσουν συμμετοχή

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στην Ελλάδα ο νεοσύστατος θεσμός του προσωπικού ιατρού, με τους γιατρούς όχι μόνο να μην είναι αισιόδοξοι αλλά να αμφιβάλλουν για τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου θεσμού, λέγοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να ορθοποδήσει.

Ήδη οι γιατροί, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με τις μεμονωμένες συμβάσεις εργασίας, ζητώντας την καθιέρωση συλλογικών συμβάσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σε τοπικό επίπεδο, από τους 11 παθολόγους, μόνο οι 2 θα συνεχίσουν ως οικογενειακοί ιατροί.

Την ίδια ώρα ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου αναμένεται να πάρει τις όποιες αποφάσεις του σε συνεδρίασή του στις 13 Ιουλίου.

Η διαδικασία

Η σχετική διαδικασία θα παραμείνει ανοικτή έως τις 31 Ιουλίου 2022 για τους γιατρούς και αφορά στις ειδικότητες της Γενικής Ιατρικής και της εσωτερικής παθολογίας.

Με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ορίζεται σε αναλογία ένας (1) ιατρός ανά δύο χιλιάδες (2.000) εγγεγραμμένους πολίτες. Συνεπώς, ο Προσωπικός Ιατρός, ο οποίος θα συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα έχει εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης, από ένα (1) μέχρι δύο χιλιάδες (2.000) άτομα «κατά κεφαλήν», και η αποζημίωση καθορίζεται ανάλογα με τον εγγεγραμμένο πληθυσμό και ανά την ηλικιακή ομάδα.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για δύο (2) έτη, με δυνατότητα αυτοδίκαιης παράτασης για ένα (1) έτος επιπλέον, εφόσον δεν υπάρξει καταγγελία της από το ένα ή το άλλο συμβαλλόμενο μέρος, και άρχεται από την υπογραφή της και από τα δύο μέρη.

Οι αμοιβές

Τα ποσά που θα λαμβάνουν οι γιατροί θα σχετίζονται με τις ηλικίες των εγγεγραμμένων πολιτών, καθώς όσο πιο ηλικιωμένοι τόσο και μεγαλύτερα τα ποσά αποζημίωσης.
Συγκεκριμένα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες ιατροί, ως Προσωπικοί Ιατροί: Για εγγεγραμμένους πολίτες έως δύο χιλιάδες (2.000) άτομα, αποζημιώνονται «κατά κεφαλήν» βάσει ποσών ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία ορίζονται ως ακολούθως στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ:

16 (συμπληρωμένα σύμφωνα με την ημεροχρονολογία γεννήσεώς τους) – 49 ΕΤΩΝ 20 €

50-69 ΕΤΩΝ 30 €

70 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ 45 €

Η μηνιαία αποζημίωση υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το πλήθος των εγγεγραμμένων ανά ηλικιακή ομάδα με το ομάδα με το ετήσιο ποσό αποζημίωσης που αντιστοιχεί στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα σύμφωνα με τον αμέσως ανωτέρω πίνακα, αναγόμενο και καταβαλλόμενο σε μηνιαία βάση.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ