22.1.2024 12:43

Ομάδες Αναλυτικής Θεραπείας Ενηλίκων

Από το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Ποιος είναι φορέας υλοποίησης;
Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου ξεκινάει ομάδες αναλυτικής ψυχοθεραπείας. Συντονίστρια είναι η Φύλλα Ηλιάνα, Ψυχίατρος, εκπαιδευόμενη Ομαδική Αναλύτρια.

Ποιος είναι ο στόχος της δράσης;
Όλο και μεγαλύτερος αριθμός ερευνών δείχνει πως η ομαδική θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική, όσο τουλάχιστον είναι και η ατομική. Η ομαδικο -αναλυτική ψυχοθεραπεία, με την κατανόηση του τρόπου με
τον οποίο αλληλοδιαπλέκονται τα προσωπικά, οικογενειακά, πολιτισμικά και κοινωνικά δίκτυα προσφέρει ένα ανεκτίμητο θεραπευτικό μοντέλο, ενεργοποιώντας θεραπευτικούς παράγοντες όπως:
• η διορθωτική επαναβίωση οικογενειακών προτύπων σχέσεων,
• η παροχή πληροφοριών και συμβουλών,
• ο αλτρουισμός,
• η βιωματική αναγνώριση των κοινών εμπειριών, προκλήσεων και υπαρξιακών ζητημάτων όλων των ανθρώπων,
• η ανοιχτή έκφραση των συναισθημάτων,
• η μιμητική συμπεριφορά, καθώς και
• η διαπροσωπική μάθηση.

Σε ποιους απευθύνεται;
Απευθύνεται σε άτομα που στοχεύουν στην προσωπική ανάπτυξη και στη βελτίωση των διαπροσωπικών τους σχέσεων, με ή χωρίς ψυχοπαθολογικά συμπτώματα.

Ποια θα είναι η συχνότητα και η διάρκεια των ομάδων;
Η συχνότητα των ομάδων θα είναι εβδομαδιαία, κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00-19.30. Η ημερομηνία έναρξης θα ορισθεί με την συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού συμμετεχόντων, που είναι τα πέντε άτομα. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 12 άτομα.

Που θα πραγματοποιούνται οι ομάδες;
Οι ομάδες θα γίνονται στον χώρο του ΚΠΕ, στην οδό Εγκρεμού 30.

Πληροφορίες: Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, κ. Δωροθέα Παλαιολόγου, Δευτέρα – Παρασκευή 17:00 – 20.30, Τετάρτη 10.00-15.00. Τηλ. 22710-20000 (εσωτ. Γραμμή 3), email:tpsye@kpechios.org, kpechios.org


Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων (Τ.Ψ.Υ.Ε.): Ξεκίνησε την λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγους, λογοθεραπευτή και διοικητικό υπάλληλο.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ