29.4.2021 14:03

Ενισχύεται η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Χίου με επιπλέον προσωπικό

5 Μαΐου θα λειτουργήσουν οι 4 εμβολιαστικές γραμμές στο "Σκυλίτσειο"

Ενισχύεται η Μ.Ε.Θ. με ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό καθώς ενισχύεται το προσωπικό στην Μ.Ε.Θ. με 5 άτομα Τ.Ε. και 3 άτομα βοηθητικό προσωπικό:

«Αυτά τα άτομα θα τα βάλουμε στην Μ.Ε.Θ. γιατί θέλουμε να λειτουργήσουμε όλες τις κλίνες» δήλωσε η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου, Ε. Κανταράκη ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η Μ.Ε.Θ. και με έναν γιατρό.

Το διάστημα αυτό νοσηλεύονται 2 ασθενείς στις απλές κλίνες covid-19 και 1 ασθενής στην Μ.Ε.Θ..

Παράλληλα ανοίγουν άλλες 4 εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο της Χίου δεδομένου ότι πλέον η ψαλίδα έχει ανοίξει για τον γενικό πληθυσμό.

Στις 3 νέες γραμμές εμβολιασμού θα χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer και στην 1 γραμμή το εμβόλιο της J&J. Οι 4 γραμμές θα ξεκινήσουν από τις 5 Μαΐου.

Τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα συνεχίζουν κανονικά την εμβολιαστική διαδικασία.

Τόσο η ανταπόκριση των πολιτών όσο και  διαθεσιμότητα εμβολίων βρίσκονται σύμφωνα με την κ. Κανταράκη σε ικανοποιητικό βαθμό.

Η ανοσία της πληθυσμού της Χίου θα επιτευχθεί ενδεχομένως τους επόμενους μήνες αν και εφόσον εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα που έχει αναγγείλει η Κυβέρνηση.

«Η ανοσία εξαρτάται από την διαθεσιμότητα του εμβολίου και την επιθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν» δήλωσε η κα. Κανταράκη.

Σχετικά με την διενέργεια εμβολιασμών από τις κινητές μονάδες η κα. Κανταράκη δήλωσε ότι αναμένει οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ