Υγεία

11/6/20 12:00

τελ. ενημ.: 11/6/20 12:00

Η Χίος τιμά την ημέρα του εθελοντή αιμοδότη στο Ομήρειο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας, στις 14 Ιουνίου, ο Δήμος Χίου και σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου θα οργανώσει δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας, αύριο  Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 από τις 08:30 π.μ έως τις 4:00 μ.μ στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Στόχος της εθελοντικής δράσης είναι τόσο η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση  της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την τεράστια σημασία της αιμοδοσίας όσο και η  ενίσχυση των δομών υγείας με την  κάλυψη των αναγκών σε αίμα. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης και ανιδιοτέλειας προς τον συνάνθρωπο μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σώζει καθημερινά πολλές ανθρώπινες ζωές.

Την αιμοληψία θα αναλάβει το κινητό συνεργείο του  Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, τηρώντας αυστηρά τους  υγειονομικούς  κανονισμούς για την προστασία των αιμοδοτών και του προσωπικού. Επιπλέον, τη δράση θα συνεπικουρήσει το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο χώρο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου,  ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αυστηρά  μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους πολίτες.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση