7.10.2021 12:54

Η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Χίου στηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες στην πρόληψη του Καρκίνου του Mαστού

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου των γυναικών και είναι η 2η αιτία θανάτου των γυναικών από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας 4.500 γυναίκες εμφανίζουν κακοήθεια στο μαστό.

Ωστόσο, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%. Καθίσταται λοιπόν μείζονος σημασίας η προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση. Στη προσπάθεια αυτή, σημαντικότερο παράγοντα αποτελεί η ευαισθητοποίηση των γυναικών για προληπτικό έλεγχο.

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού ενώ η 25η Οκτωβρίου ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου κατόπιν συνεννοήσεως με την Διεύθυνση του Διαγνωστικού εργαστηρίου "Μαγνητικής Τομογραφία Χίου" εξασφάλισε ένα ελκυστικά προνομιακό πακέτο (υπέρηχο – μαστογραφία) ώστε να αποτελέσει και κίνητρο για τις γυναίκες συναδέλφους αλλά και για τις συζύγους συναδέλφων για να εξεταστούν διότι: Η πρόληψη είναι το κλειδί!

Για τις συναδέλφους η εξέταση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και με την επίδειξη του στρατιωτικού βιβλιαρίου.

Για τις συζύγους συναδέλφων η εξέταση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού και με την επίδειξη του στρατιωτικού βιβλιαρίου του συζύγου.

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Διαγνωστικό εργαστήριο "Μαγνητικής Τομογραφίας Χίου"

Τηλ. +30 22710 81981

e-mail: info@magnitiki-chiou.gr

Διεύθυνση Αεροπόρου Ροδοκανάκη 38, Φάρκαινα, 82100 Χίος

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ