23.5.2024 14:09

7 δράσεις προώθησης των τοπικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου από τις αρχές του έτους

Στις δράσεις και τις εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με σκοπό την προώθηση των τοπικών προϊόντων των νησιών του Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας.

Εκθέσεις και Δράσεις Προώθησης

Η τελευταία έκθεση που συμμετείχε η περιφέρεια ήταν στη Ρουμανία, στις 15 Μαΐου. Εκεί παρουσιάστηκαν τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία του Βορείου Αιγαίου, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι σχέσεις με τη Ρουμανία. Η έκθεση αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ της Ρουμανίας και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρουμανία. Συμμετείχαν περίπου 53 επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικά πιάτα και κουζίνες των νησιών μας.

Ο Νίκος Νύκτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία αυτής της έκθεσης, τονίζοντας ότι τέτοιες δράσεις όχι μόνο προωθούν τα τοπικά προϊόντα, αλλά ενισχύουν και τον τουρισμό, ιδιαίτερα από τη Ρουμανία, η οποία έχει δρομολογημένες πτήσεις τσάρτερ προς το Βόρειο Αιγαίο.

Συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις

Πέρα από τη Ρουμανία, η περιφέρεια συμμετείχε σε πολλές άλλες εκθέσεις:

  1. EXPO TROF στην Αθήνα (3-5 Φεβρουαρίου): Παρουσιάστηκαν σημαντικές τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.
  2. FOODEXPO (9-11 Μαρτίου): Μια μεγάλη έκθεση με πολλές γαστρονομικές δράσεις.
  3. Έκθεση στο Λονδίνο (25-27 Μαρτίου): Παρουσιάστηκαν τρόφιμα και ποτά, με συμμετοχή 10 επιχειρήσεων και 30 ασυνόδευτων προϊόντων.
  4. Κυνηγετική Έκθεση: Έγινε από την Ομοσπονδία των Κυνηγών του Αρχιπελάγους, με περιβαλλοντικές δράσεις και γαστρονομικές παρουσιάσεις.
  5. Δεύτερη Έκθεση στο Λονδίνο (24 Απριλίου): Προώθηση των νησιών με ιδιαίτερη έμφαση σε Λέσβο και Χίο και τα φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.
  6. Real History στην Αθήνα (16-19 Μαΐου): Η περιφέρεια συμμετείχε με τρία περίπτερα, προωθώντας τη Χίο, τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη.

Ο Νίκος Νύκτας τόνισε την ανάγκη συνεχούς βελτίωσης και ενίσχυσης των δράσεων προώθησης, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις είναι ζωτικής σημασίας για την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση του τουρισμού. Ο στόχος είναι να γίνονται συνεχώς στοχευμένες κινήσεις για την προώθηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το τουριστικό προϊόν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ