13.6.2024 12:11

Ακαδημαϊκός Τουρισμός στη Χίο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας Berkeley

Η Χίος υποδέχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους σπουδαστές του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας Berkeley, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μεσογειακή Διατροφή & Συστήματα Τροφίμων». Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου 2024, 28 σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στο νησί, μαθαίνοντας για τη Μεσογειακή Διατροφή και τις τοπικές παραδόσεις.

Το πρόγραμμα, που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Study Abroad in Greece (SAiG) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια Berkeley και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προσφέρει διαλέξεις και επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις. Ο Δήμος Χίου είναι περήφανος συμπαραγωγός αυτής της πρωτοβουλίας.

Οι σπουδαστές θα ανακαλύψουν τα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής, δοκιμάζοντας τα μοναδικά προϊόντα της Χίου και γνωρίζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές παραγωγής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και επισκέψεις σε τοπικούς επαγγελματίες και παραγωγούς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ