18.5.2024 5:50

Πολιτιστικά Εργαστήρια Ομηρείου- Αφθονία και ποιότητα έργων (Pics)

Η καρδιά του πολιτιστικού περιεχομένου και της δράσης που υπάρχει στο νησί μας εδώ και δεκαετίες, είναι πάντα τα Πολιτιστικά Εργαστήρια του Ομηρείου, που αποτελούν φυτώρια νέων καλλιτεχνών με πνευματική καλλιέργεια, που δίνουν ψυχική ανάταση στον κόσμο της Χίου, βάζοντας νέους ορίζοντες στη ζωή του νησιού και άνοιξαν για μια ακόμη φορά τις πόρτες τους στο κοινό, στην καθιερωμένη ετήσια έκθεσή τους με έργα μαθητών και δασκάλων, που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκθέσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, με πολλή μεγάλη συμμετοχή κόσμου, που θαύμασε τις όμορφες δημιουργίες μικρών και μεγάλων μαθητών.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Αμέντας, επαίνεσε και ευχαρίστησε τους δασκάλους των Πολιτιστικών Εργαστηρίων του Ομηρείου, «που έβαλαν πλάτη και φέτος, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες... και πρόσφεραν, αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα».

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Τόνισε επίσης ότι με τη συντονισμένη συνεργασία του, θα φροντίσουν όλοι μαζί για την ακόμη καλύτερη λειτουργία τους, και θα επιχειρήσουν την οικονομική ενίσχυση των μαθημάτων από την Πολιτεία, που τα τελευταία δυο χρόνια είναι απούσα, εξαιτίας γραφειοκρατικής δυσκολίας που άφησε αδιευκρίνιστα ζητήματα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Τα Πολιτιστικά Εργαστήρια του Ομηρείου, είναι ένας θεσμός που προάγει τη ζωή του τόπου μας και αξίζουν την αμέριστη συμπαράσταση όλων των αρμόδιων Κρατικών Φορέων... και σε τοπικό και σε πανελλήνιο επίπεδο... όπως και όλα τα πολιτιστικά κέντρα και εργαστήρια στις επαρχίες και στην πρωτεύουσα της πατρίδας μας, γιατί αυτά βάζουν, έναν από τους πιο βασικούς θεμέλιους λίθους του «ευ ζειν».

Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης, έκοψε φέτος ο Γιώργος Μαστοράκης, που είναι από τους παλαιότερους που έχουν αφιερώσει χρόνια και χρόνια δουλειάς, ζωής και δράσης στα Πολιτιστικά Εργαστήρια του Ομηρείου, μαζί με πολλούς άλλους, που είναι επίσης, πάντα δραστήριοι και ενεργοί...

Τα εγκαίνια της Έκθεσης των Πολιτιστικών Εργαστηρίων του Ομηρείου, τίμησε με την παρουσία της, και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χριστίνα Σεράφη.

Ο πολύς κόσμος που προσήλθε, θαύμασε έργα ποικίλης ύλης, που δημιούργησαν ευαίσθητα και ελεύθερα πνεύματα. Πίνακες ζωγραφικής μικρών και μεγάλων, γλυπτική και ζωγραφική σε πηλό, παιδικά έργα κεραμικής, Αγιογραφίες, έργα βιβλιοδεσίας με παραδοσιακή τεχνική και σύγχρονη αισθητική ( μοιράστηκαν σελιδοδείκτες και αφίσες συλλεκτικές με θέματα Ex Libris και μαρμαρογραφίες-έργα του Κώστα Στείρου και προσφορά του Τυπογραφείου Αλφα-Πι ), έργα παραδοσιακής κατεργασίας πέτρας, βοτσαλωτά... Όλα τα εκθέματα είναι πολύ γοητευτικά, πολύ ενδιαφέροντα και... υπέροχα!

Στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, τα Πολιτιστικά Εργαστήρια που λειτούργησαν φέτος είναι τα εξής... ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Με εκπαιδευτή τον Αντώνη Τσατσαρώνη. ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ. Με εκπαιδεύτρια τη Δήμητρα Απέσσου. ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΕ ΠΗΛΟ ( δύο τμήματα, αρχαρίων και προχωρημένων ) με εκπαιδευτή τον Αντώνη Τσατσαρώνη. ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. Με εκπαιδεύτρια τη Δέσποινα Καλαγκιά. ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ( δύο τμήματα, αρχαρίων και προχωρημένων ) με εκπαιδευτή το Νικόλαο Φράσκο. ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ με εκπαιδευτή τον Κώστα Στείρο. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΤΡΑΣ με εκπαιδευτές τους, Ιπποκράτη Κώστογλου και Ιωάννη Ξυλά. ΒΟΤΣΑΛΩΤΟ με εκπαιδευτή τον Δημήτρη Μαρτούλα. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ με εκπαιδευτή τον Σαράντο Κωστίδη. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑΤΑ...ΛΑΟΥΤΟ, ΟΥΤΙ, ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ με εκπαιδευτή τον Μαρκέλλο Πούπαλο... και... ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑΤΑ... ΛΑΟΥΤΟ, ΟΥΤΙ, ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ με εκπαιδευτή το Σταμάτη Πούπαλο.

Πλούσια, αξιόλογη και εποικοδομητική, η εκπαιδευτική πολιτιστική ζωή του Ομηρείου, που τα απολαυστικά και ευχάριστα αποτελέσματά της, τα απολαμβάνουμε όλοι, Χιώτες και επισκέπτες, στις πλούσιες σε περιεχόμενο και ζωή, πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού μας, που καμαρώνουμε τα παιδιά και τη νεολαία μας, που αγαπά και προάγει τον πολιτισμό και την κοινωνική δράση.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι την 1η Ιουνίου 2024.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ